Διάβημα Ελλάδας στη Σερβία για το φορτίο του Antonov που έπεσε στην Καβάλα

Διάβημα Ελλάδας στη Σερβία για το φορτίο του Antonov που έπεσε στην Καβάλα

Σε διάβημα προς τη Σερβία προχωράει η Αθήνα για το φορτίο του μοιραίου αεροσκάφους Antonov το οποίο έπεσε κοντά στην Καβάλα το βράδυ του Σαββάτου.

Όπως σημειώνουν διπλωματικές πηγές, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι θα πραγματοποιήσει άμεσα διάβημα, αναφορικά με την ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς από την σερβική για την φύση του φορτίου του αεροσκάφους.

Σημειώνεται ότι τις πρώτες ώρες μετά την πτώση του Antonov υπήρχε σύγχυση τόσο για το φορτίο του αεροσκάφους, όσο και για τον τελικό προορισμό του.

Αποτέλεσμα ήταν να εκκενωθεί η περιοχή γύρω από το σημείο που συνετρίβη για αρκετές ώρες και να σταματήσει η επιχείρηση της Πυροσβεστικής λόγω φόβων ότι το αεροσκάφος μετέφερε επικίνδυνο φορτίο. Ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε μια άγνωστη λευκή ουσία που βρέθηκε πέριξ του μοιραίου αεροσκάφους.

Στην περιοχή των Αντιφιλίππων βρέθηκαν και στελέχη του ειδικού διακλαδικού λόχου Πυρηνικής, Βιολογικής, Χημικής Άμυνας του ΓΕΕΘΑ, προκειμένου να ερευνήσουν και να εξακριβώσουν την προέλευση της λευκής ουσίας, η οποία εντοπίστηκε γύρω από το μοιραίο αεροσκάφος που κατέπεσε στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου