Το δικαστήριο του Κούκεσι αθώωσε τον δολοφόνο της Άρτεμις Βασιλοπούλου

Το δικαστήριο του Κούκεσι αθώωσε τον δολοφόνο της Άρτεμις Βασιλοπούλου

Την αποφυλάκιση του Αλβανού Μπουρίμ Ντουράκου, ο οποίος κατηγορείται για το ποινικό αδίκημα «Δολοφονία από πρόθεση σε συνεργασία» αποφάσισε το δικαστήριο του Κούκεσι.

Με βάση το αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης Sokol Tahiraj του Burim Duraku, το Δικαστήριο της Περιφέρειας Kukës έκανε δεκτό το αίτημα για τερματισμό του μέτρου ασφαλείας λόγω απώλειας εξουσίας κράτησης για υπέρβαση των προθεσμιών έρευνας από τον χρόνο που καθορίζεται σύμφωνα με το άρθρο 261 / 1c / του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας .

Ο Μπουρίμ Ντουράκου συνελήφθη στις 20.12.2019 αφού καταζητήθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη.

Ο Duraku είναι ύποπτος για τη δολοφονία της Άρτεμης Βασιλοπούλου τον Μάιο του 2010.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το έγκλημα έλαβε χώρα στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, όπου ο Ντουράκου, σε συνεργασία με τον πολίτη Σ. Δ., μεταμφιεσμένοι εισέβαλαν στην ιδιωτική κατοικία της Ελληνίδας.

Αφού προσπάθησαν ανεπιτυχώς να ανοίξουν την πόρτα μεταξύ κουζίνας και σαλονιού με αιχμηρό εργαλείο, την έσπασαν και μπήκαν μέσα.

Εκεί βρήκαν οι αρχές την άτυχη γυναίκα με τα χέρια και τα πόδια δεμένα με κολλητική ταινία. Της είχαν σκίσει ένα κομμάτι από την μπλούζα για να την πνίξουν και να την εμποδίσουν να φωνάξει και στη συνέχεια, της έβαλαν πλαστική σακούλα στο κεφάλι και από ασφυξία πέθανε.

Οι δύο αυτοί πολίτες έκλεψαν στη συνέχεια πολλά χρήματα και κάποια τιμαλφή από το θύμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου