Κατάσχεση 350 κιλών κοκαΐνης στη Βραζιλία - Καταζητείται ο αλβανός διακινητής

Κατάσχεση 350 κιλών κοκαΐνης στη Βραζιλία - Καταζητείται ο αλβανός διακινητής

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Βραζιλίας σε συνεργασία με πράκτορες της DEA διεξήγαγε σειρά καταζητήσεων για τον Αλβανό διεθνή διακινητή Altin Drimadha, ο οποίος ακόμη αναζητείται.

Μετά την έρευνα, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τη θέση μιας από τις εγκαταστάσεις του Altin Drimadha, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, που φρουρούταν από τοπικές συμμορίες Favela.

Είκοσι πέντε πράκτορες της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Βραζιλίας στις 7 Ιουνίου περικύκλωσαν την περιοχή όπου έπιασαν δύο Βραζιλιάνους υπηκόους που φρουρούσαν το διαμέρισμα και βρήκαν 350 κιλά καθαρής κοκαΐνης συσκευασμένα σε κουτιά Luis Vuitton, 300.000 $ και ένα flash drive με το βίντεο της επιχείρησης, 2 AK 47s και 2 κινητά τηλέφωνα.

Αυτές οι δράσεις της βραζιλιάνικης αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν στο Σάο Πάολο μέσω παρακολούθησης Βραζιλιάνων, Αλβανών και διεθνών χρηστών, γεγονός που επέτρεψε στις αρχές του 2022 να δώσει αποφασιστικές ενδείξεις στην Αστυνομία Καταπολέμησης Ναρκωτικών για την αναχαίτιση μιας πρώτης μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης.

Τα ναρκωτικά μεταφέρθηκαν στην ανοικτή θάλασσα από το λιμάνι του Σάο Πάολο, στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού, και κατευθύνθηκαν στις πορτογαλικές ακτές.

Η Ιντερπόλ είναι επίσης βέβαιο, από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, ότι ο κύριος αυτουργός πίσω από αυτή την επιχείρηση είναι ένας άλλος Αλβανός πολίτης με εγκληματικό παρελθόν στην Αυστραλία, συνδεδεμένος με μια συμμορία Αυστραλών μοτοσικλετιστών - ο Comanchero που συμμετείχε σε παράνομες επιχειρήσεις στο παρελθόν.

Με την ευκαιρία αυτή, στις 8 Ιουνίου, χάρη στην επέμβαση ενός ATR και πορτογαλικών πολεμικών πλοίων, συνελήφθη ο Panfilo Oceanico και κατασχέθηκαν 650 κιλά κοκαΐνης, κρυμμένα μέσα σε γιοτ, καθώς και επτά μέλη του πληρώματος του Panfilo Oceanico συνελήφθησαν. Σε αυτό αποθηκεύονταν τα ναρκωτικά μετά τη μεταφορά τους στο λιμάνι του Σάο Πάολο.

Η κατασχεθείσα ουσία φέρεται να προοριζόταν για πώληση σε Ευρώπη και Αυστραλία μέσω εγκληματικών οργανώσεων που δρούσαν στην Ιταλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Αλβανία και την Αυστραλία.

Συνεχίζοντας τις δραστηριότητες υποκλοπής και την ανάλυση της μονάδας flash που περιέχεται στο βίντεο, η Ταξιαρχία Καταπολέμησης των Ναρκωτικών της Βραζιλίας έλαβε ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα, τις μεθόδους και τις συντεταγμένες του τόπου όπου θα διεξαγόταν η συνάντηση, τον Ιούνιο του 2022 και τον Αύγουστο του 2022.

Οι πληροφορίες που έλαβε έτσι η Ταξιαρχία κατά των ναρκωτικών στο Σάο Πάολο δόθηκαν αμέσως στην πορτογαλική αστυνομία, ιδίως στο UCC του GNR, που είχε πλέον καθημερινές συνεργατικές επαφές.

Στη συνέχεια η πορτογαλική αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα ιταλικής (2), Φιλιππινέζικης (1), Εκουαδόρ (2) και Δομινικανής (1) υπηκοότητας, που ανήκαν στην αλβανική οργάνωση.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου