Η Αλβανία μετονομάζει την οδό της Ρωσικής Πρεσβείας

Η Αλβανία μετονομάζει την οδό της Ρωσικής Πρεσβείας

Η αλβανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ένας δρόμος που εξυπηρετεί τη Ρωσική Πρεσβεία στα Τίρανα θα μετονομαστεί σε «Οδός Ελεύθερης Ουκρανίας» από αύριο Δευτέρα, αφού αρκετές πόλεις, όπως η Ρίγα και το Βίλνιους, έκαναν παρόμοιες κινήσεις κατά τις τελευταίες ημέρες.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ορισμένες πόλεις στην Ευρώπη έχουν δείξει την αλληλεγγύη τους προς το Κίεβο μετονομάζοντας τους δρόμους που στεγάζουν τις αντίστοιχες ρωσικές πρεσβείες τους σε ονόματα που αντικατοπτρίζουν την αλληλεγγύη προς την Ουκρανία.

Για παράδειγμα, στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ο δρόμος θα ονομάζεται «Οδός Ηρώων της Ουκρανίας» ενώ στη Ρίγα της Λετονίας θα είναι «Οδός Ανεξάρτητης Ουκρανίας».

Όπως και στις άλλες πόλεις, αυτό σημαίνει ότι η πρεσβεία πρέπει να αλλάξει την επίσημη διεύθυνση της, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών καρτών, του διαδικτύου και κάθε αλληλογραφίας.

Την είδηση έκανε γνωστή ο δήμαρχος των Τιράνων Εριόν Βελίαγ ο οποίος είπε ότι ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης προς την Ουκρανία

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου