Η Αλβανία καταδικάζει την αναγνώριση Πούτιν στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας

Η Αλβανία καταδικάζει την αναγνώριση Πούτιν στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας

Οι αλβανικές αρχές καταδίκασαν χθες βράδυ την αναγνώριση από τη Ρωσία της ανεξαρτησίας των ανατολικών περιοχών της Ουκρανίας.

Στην αντίδρασή του, ο Αλβανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα καταδίκασε την αναγνώριση από τη Ρωσία της ανεξαρτησίας των αυτόνομων περιοχών της Ανατολικής Ουκρανίας, του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ.

«Αυτή η μονομερής πράξη συνιστά σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, της συμφωνίας του Μινσκ και υπονομεύει την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας!

Η Αλβανία στέκεται ενωμένη με τους εταίρους και τους συμμάχους για την υποστήριξη της Ουκρανίας», είπε ο Μέτα.

Ακόμη, η ΥΠΕΞ της χώρας Όλτα Τζάτσκα είπε πως η αναγνώριση από τη Ρωσία της ανεξαρτησίας των ανατολικών περιοχών της Ουκρανίας, αγορά παραβίαση του διεθνούς δικαίου

«Η Αλβανία καταδικάζει την αναγνώριση της ανεξαρτησίας από τη Ρωσία, των ανατολικών περιοχών της Ουκρανίας, του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ».

Επίσης πρόσθεσε πως πρόκειται για ξεκάθαρη παραβίαση, της Συμφωνίας του Μινσκ.

«Η Αλβανία στέκεται δίπλα στους συμμάχους και τους διεθνείς εταίρους της, υποστηρίζοντας την Ουκρανία».

Τέλος ο Αλβανός Υπουργός Άμυνας, Νίκο Πελέσι είπε πως η Αλβανία παραμένει σταθερός υποστηρικτής των Ουκρανών εταίρων της.

«Η αναγνώριση από τον Πούτιν των ανατολικών περιοχών της Ουκρανίας, του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ξεκάθαρα το ρωσικό σενάριο παραβίασης του διεθνούς δικαίου και παραβίασης της ουκρανικής κυριαρχίας. Αυτή η δυσοίωνη κίνηση θα φέρει περισσότερη αβεβαιότητα στην ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Θα παραμείνουμε σταθεροί στην υποστήριξή μας στους Ουκρανούς εταίρους μας, ενώ η Συμμαχία του ΝΑΤΟ είναι πιο ενωμένη από ποτέ», κατέληξε ο Πελέσι.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου