Αλβανία: Στο φως η λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους υπαλλήλους

Αλβανία: Στο φως η λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους υπαλλήλους

Το νέο σκάνδαλο που ξέσπασε χθες στην Αλβανία, σχετικά με την διαρροή προσωπικών δεδομένων και συγκεκριμένα των ονομάτων 637 χιλιάδων εργαζομένων υπαλλήλων στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, φαίνεται να έχει ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου».

Για το θέμα τοποθετήθηκε και η αλβανική αντιπολίτευση, ζητώντας μάλιστα μέχρι και την παραίτηση του Ράμα, τον οποίο και θεωρεί ως υπεύθυνο για την συγκεκριμένη υπόθεση που φαίνεται να έχει διχάσει την αλβανική κοινή γνώμη.

Όσον αφορά την «επίμαχη» λίστα, στο φως της δημοσιότητας ήρθαν και τα ονόματα των πιο ακριβοπληρωμένων αξιωματούχων της χώρας και ειδικά σε έναν τόπο που η φτώχεια ταλανίζει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, αυτά τα ποσά προξενούν μεγάλη εντύπωση.

Αυτό που ξεχωρίζει στη λίστα, είναι το γεγονός ότι ο πιο ακριβοπληρωμένος αξιωματούχος της χώρας είναι υπάλληλος της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ο οποίος στη στήλη του ονόματος αναγράφεται ως «Ανώνυμος Ανώνυμος» και φαίνεται να λαμβάνει μηνιαίο μισθό 58.074.817 λεκ (481.000 ευρώ).

Ο κρατικός φορέας που συνέταξε αυτή τη λίστα, λόγω των ευαίσθητων δεδομένων αυτού του ατόμου που εργάζεται στην Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών, έχει φροντίσει στις κατηγορίες «Επάγγελμα» και «Κατηγορία» να μην το προσδιορίσει βάζοντας τη σημείωση «Απροσδιόριστο».

Τέλος, από τους 22 πιο ακριβοπληρωμένους υπαλλήλους στην Αλβανία, προκύπτει ότι οι 5 από αυτούς εργάζονται στην Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών και οι μισθοί τους κυμαίνονται από 4 εκατομμύρια (33.14412 ευρώ) έως 9 εκατομμύρια λεκ (74.57427 ευρώ) το μήνα.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου