Η Αλβανία δεν ρυπαίνει το περιβάλλον επεσήμανε ο Ράμα ζητώντας χρηματοδότηση για την ενεργειακή κρίση

Η Αλβανία δεν ρυπαίνει το περιβάλλον επεσήμανε ο Ράμα ζητώντας χρηματοδότηση για την ενεργειακή κρίση

Στην σημερινή του ομιλία στη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα που διεξάγεται στη Σκωτία, ο Έντι Ράμα είπε ότι η Αλβανία υφίσταται τις συνέπειες των μεγάλων χωρών, οι οποίες είναι αυτές που μολύνουν περισσότερο τον πλανήτη.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός τόνισε ότι η Αλβανία είναι μια χώρα που δεν ρυπαίνει, αλλά χρειάζεται τη βοήθεια των μεγάλων χωρών για να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση που υφίσταται.

«Είμαι ίσως ο πιο ψηλός εδώ, αλλά κατάγομαι από μια από τις μικρότερες χώρες, την Αλβανία. Σε τέτοιες συναντήσεις μας λένε τι να κάνουμε, να ακούσουμε και να σημειώσουμε.

Αλλά και πάλι δεν πήρα απάντηση στην ερώτηση που είχα πριν έρθω εδώ. Πώς σκοπεύουν να μας βοηθήσουν οι μεγάλοι ρυπαίνοντες, μια χώρα που δεν ρυπαίνει. «Ναι, ναι, μια χώρα που δεν ρυπαίνει», είπε ο Ράμα.

«Η παραγωγή ενέργειας μας βασίζεται 100% στην υδροηλεκτρική ενέργεια, 100% σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Θα μπορούσαμε να είχαμε δεχτεί όλες τις προσφορές για σταθμούς παραγωγής ενέργειας για να αντισταθμίσουμε τις ανάγκες τους μήνες της ξηρασίας.

Οπότε η χώρα μου ρωτά, δεν πληρώνουμε επειδή κάνουμε το σωστό. Πιστεύω ότι θα λάβουμε χρηματοδότηση για να αντιμετωπίσουμε αυτό το αδιέξοδο.

«Αυτή η χρηματοδότηση δεν πρέπει να έρθει με τη μορφή δανείων, που θα μας βάλουν σε μια σπείρα χρέους, αλλά με τη μορφή επιχορηγήσεων, που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να επενδύσουμε».

Τα παραπάνω αποσπάσματα που μετέδωσε το ATA από τη σήμερα, φαίνεται πως δεν αφορούν τόσο το ενδιαφέρον του Αλβανού πρωθυπουργού για την ρύπανση στην Αλβανία, η οποία αν και δεν υπολογίζεται τόσο σε παγκόσμια κλίμακα για τους ρύπους της, παραμένει ένας τόπος γεμάτος ρύπους. Ωστόσο εκείνο που φαίνεται να απασχολεί τον Αλβανό πρωθυπουργό, είναι η χρηματοδότηση την οποία και περιμένει να λάβει.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου