Έτοιμη δηλώνει η ΕΤΑΑ να στηρίξει την Αλβανία

Έτοιμη δηλώνει η ΕΤΑΑ να στηρίξει την Αλβανία

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης είναι έτοιμη να βοηθήσει την Αλβανία να ανακάμψει από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΤΑΑ, Jurgen Rigertink, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Αλβανίας, Gent Sejko, με τον οποίο συμφώνησε ότι πρέπει να γίνει εμβάθυνση της συνεργασίας για την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού τομέα. Σύμφωνα με τον Rigterink, η Αλβανία επηρεάστηκε σημαντικά από την πανδημία του COVID-19, αλλά ανταποκρίθηκε δυναμικά στην κρίση, αναφέρει το Ανεξάρτητο Βαλκανικό Πρακτορείο επικαλούμενο το RTI.

«Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε και να επιστρέψουμε στην πρόοδο και την οικονομική ανάπτυξη – μια ανάπτυξη που πρέπει να είναι χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμη. Αυτές είναι επίσης οι προτεραιότητες της ΕΤΑΑ, η οποία είναι έτοιμη να υποστηρίξει τη χώρα καθώς βγαίνει από την κρίση και χτίζει ένα καλύτερο μέλλον», είπε.

Ο Sejko από την άλλη τόνισε ότι η σταδιακή εξομάλυνση της οικονομικής κατάστασης και η ενίσχυση της βιωσιμότητας της ανάκαμψης κατά τη διάρκεια του 2021 θα έρθουν με τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Οι κύριοι στόχοι του επικεφαλής της Τράπεζας της Αλβανίας θα πρέπει να είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας, η περαιτέρω βελτίωση του επενδυτικού και επιχειρηματικού κλίματος και η ενίσχυση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας των δημόσιων οικονομικών. 

×
Subscribe

Την Γέννηση της Θεοτόκου τίμησαν οι Σχωριαδίτες στ...
Εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού...

Σχετικά άρθρα