Σέρβος πολιτικός προτείνει για Νόμπελ Ειρήνης τους Ράμα, Βούτσιτς και Ζάεφ

Σέρβος πολιτικός προτείνει για Νόμπελ Ειρήνης τους Ράμα, Βούτσιτς και Ζάεφ

Ο Σέρβος πολιτικός Ντράγκαν Μάρκοβιτς Πάλμα, εκτιμά ότι οι πολιτικοί αξιωματούχοι της Σερβίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, Ζόραν Ζάεφ και Έντι Ράμα, αξίζουν το Νόμπελ Ειρήνης για την πρωτοβουλία «Ανοιχτά Βαλκάνια».

Ο Μάρκοβιτς αναφέρει ότι ήταν η πιο σημαντική συμφωνία των τελευταίων 70 χρόνων, η οποία, όπως δήλωσε, διασφαλίζει την ειρήνη στα Βαλκάνια.

«Όπου η οικονομία είναι δεμένη, δεν υπάρχει πόλεμος. Η συμφωνία «Ανοιχτά Βαλκάνια» παρέχει σήμερα δωρεάν διέλευση ανθρώπων και αγαθών, αλλά πάνω απ' όλα παρέχει ειρήνη σε αυτόν τον τομέα, ειδικά μεταξύ Σέρβων και Αλβανών, και αυτός είναι ο λόγος για τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τους πρωθυπουργούς της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ και Έντι Ράμα που αξίζουν το Νόμπελ Ειρήνης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του κόμματος «Ενωμένη Σερβία».

Επίσης ο Μάρκοβιτς εκτίμησε ότι το Σεράγεβο και η Πρίστινα θα πρέπει να συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

«Αυτός που είναι κατά αυτής της συμφωνίας δεν είναι υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας. Ο Κούρτι και ο Ιζετμπέγκοβιτς εξακολουθούν να ζουν τους προηγούμενους αιώνες και αυτό τους κρατάει πίσω. Ο πόλεμος στην πρώην Γιουγκοσλαβία τελείωσε πριν από 30 χρόνια και δεν πρέπει να ξεχνάμε τι συνέβη, αλλά πρέπει να δούμε πώς θα συνεργαστούμε», δήλωσε ο Μάρκοβιτς.

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, ο«δικός μας» Ράμα, μήπως θα πρέπει να τιμηθεί ιδιαίτερα με ένα ακόμη Νόμπελ Ειρήνης, για την προσφορά του τόσο στους Βορειοηπειρώτες, όσο και σε όλους τους πολίτες της Αλβανίας που έχουν ζωή «χαρισάμενη» στην χώρα;

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου