Επικοινωνία Χουλουσί Ακάρ με τον Αλβανό ομόλογό του Νίκο Πελέσι

Επικοινωνία Χουλουσί Ακάρ με τον Αλβανό ομόλογό του Νίκο Πελέσι

Συνεχίζονται οι στενές επαφές, καθώς και οι συμπράξεις μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας, με πιο πρόσφατη την χθεσινή επικοινωνία των Υπουργών Άμυνας Τουρκίας και Αλβανίας, οι οποίοι όπως έγινε γνωστό συζήτησαν για περιφερειακά και διμερή αμυντικά θέματα.

Ο Αλβανός Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκο Πελέσι και ο Τούρκος ομόλογός του Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας είχανε τηλεφωνική επικοινωνία, όπου κατά την διάρκειά της ανταλλάχθηκαν απόψεις για περιφερειακά και διμερή θέματα άμυνας και ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων και θεμάτων που αφορούν το Αφγανιστάν.

Η συγκεκριμένη επικοινωνία γίνεται μία μέρα μετά τις ανακοινώσεις Ράμα για πλήρη ψηφιακό έλεγχο της αλβανικής επικράτειας με τεχνολογικά μέσα που προμηθεύτηκαν από την Τουρκία, ενώ σύμφωνα με παλαιότερη είδηση, η Τουρκία θα έχει και εκείνη τον πλήρη έλεγχο της αλβανικής επικράτειας.

Θερινά φροντιστήρια τουρκικών, συμπράξεις ελέγχου της αλβανικής επικράτειας, επενδύσεις στο υγειονομικό αλβανικό σύστημα, στρατιωτικές επιχειρήσεις και με την συμμετοχή Αλβανών στο Αφγανιστάν και σε λοιπά τουρκικά μέτωπα της Μέσης Ανατολής, φαίνεται πως μετατρέπουν την χώρα στο απόλυτο δεκανίκι του Ερντογάν στα Βαλκάνια.

Όσο για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα που ακόμη διαβιοί στα εδάφη της, τέτοιες «φιλίες» θα κρίνουν στο άμεσο μέλλον και τη δική της συνέχεια στον τόπο. Εκείνη που μπορεί να αναχαιτίσει την τουρκική επέλαση στα Βαλκάνια είναι η ΕΕ και η αποφασιστικότητά της να διασφαλίσει στο ακέραιο τις αξίες της στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου