Ανοίγουν τα σύνορα για τις λεωφορειακές γραμμές από την Αλβανία

Ανοίγουν τα σύνορα για τις λεωφορειακές γραμμές από την Αλβανία

Όπως αναφέρουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, έπειτα από διμερείς επαφές Ελλάδας και Αλβανίας, αλλά και την επικοινωνία της Αλβανίδας Πρέσβειρας στην Αθηνά με τον Υφυπουργό Μεταφορών της Ελλάδος, κατέστη δυνατό το άνοιγμα των συνόρων και για τις αλβανικές ταξιδιωτικές εταιρείες που μεταφέρουν επιβάτες από την Αλβανία στην Ελλάδα.

Έτσι οι ελληνικές αρχές αποφάσισαν να αποφύγουν μια κρίση παρόμοια με εκείνη του προηγούμενου έτους στα σύνορα και από τις δύο πλευρές, όπου χιλιάδες πολίτες, βρέθηκαν κάτω από θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών.

Το ελληνικό Υπουργείο Μεταφορών δήλωσε πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατό, ώστε να μην ξανασυμβούν παρόμοιες καταστάσεις. Επίσης, οι ελληνικές αρχές φαίνεται να έχουν λάβει όλα τα μέτρα έτσι ώστε από σήμερα η κίνηση να γίνεται κανονικά και οι επιβάτες να μην εμποδίζονται πλέον στα σύνορα.

Τέλος, το ελληνικό Υπουργείο Μεταφορών τόνισε ότι η μεταφορά των επιβατών στα λεωφορεία θα πραγματοποιηθεί στο 85% της χωρητικότητάς τους και εφαρμόζοντας αυστηρά τα πρωτόκολλα anti – covid.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου