Ζηλιάρα αποκάλεσε ο Ράμα την Ελληνίδα δημοσιογράφο στα Σκόπια

Ζηλιάρα αποκάλεσε ο Ράμα την Ελληνίδα δημοσιογράφο στα Σκόπια

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, προσκεκλημένος στο Πρώτο Οικονομικό Φόρουμ που διοργανώθηκε στα Σκόπια, σχολίασε τη σχέση της Αλβανίας με την Τουρκία, καθώς και τη θέση της Ελλάδας έναντι στους Τούρκους συμμάχους των Αλβανών.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ο Ράμα ερωτήθηκε από την Ελληνίδα δημοσιογράφο του OPEN TV, σχετικά με την Τουρκία και η απάντησή του ήταν πως έχουν πολύ καλές σχέσεις, ενώ πρέπει και η Ελλάδα με την ΕΕ να κάνουν το ίδιο.

Εκτός αυτού, ο Αλβανός πρωθυπουργός δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την ερώτηση της δημοσιογράφου ως ένδειξη «ζήλιας» και την ίδια ζηλιάρα, ωστόσο η δημοσιογράφος απάντησε τηρώντας απόλυτα τον κώδικα της επαγγελματικής της δεοντολογίας, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν ζηλεύει την Τουρκία, αλλά η τελευταία παραβιάζει κάποιες φορές το διεθνές δίκαιο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς είναι οι σχέσεις με την Τουρκία;

Ράμα: Ζηλεύεις; Η Ελλάδα πρέπει να έχει καλές σχέσεις με την Τουρκία, η ΕΕ πρέπει να έχει καλές σχέσεις με την Τουρκία. Μην ζηλεύετε αυτήν τη σχέση επειδή είναι μια γόνιμη σχέση και για τις δύο πλευρές, για εμάς είναι πολύ σαφές ότι ζούμε μεταξύ του τριγώνου και των ανθρώπων, η ιστορία μας έχει κάνει στρατηγικούς εταίρους.

Γνωρίζοντας και τους δύο άντρες νομίζω ότι αν στέκονται απέναντι ο ένας στον άλλο και κοιτάζουν ο ένας τον άλλον στα μάτια , μπορούν να κάνουν υπέροχη δουλειά γι' αυτήν τη σχέση. Και οι δύο άνδρες νοιάζονται για τους ανθρώπους τους. Ζούμε σε μια περιοχή γεμάτη ζήλια και δεν είστε μόνοι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν πρόκειται για ζήλια, αλλά για το γεγονός ότι η Τουρκία κάποιες φορές παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Ράμα: Μιλούσα για την ζήλια σας, όχι για την επίσημη ζήλια της Ελλάδος.

Όπως φαίνεται ο Ράμα σε ύφος συζήτησης καφενείου, επιχείρησε να ελιχθεί, αλλά όπως φαίνεται δεν του βγήκε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου