Διαγραφή του σωματείου «Μακεδονικής Γλώσσας» από το Υπουργείου Πολιτισμού

Διαγραφή του σωματείου «Μακεδονικής Γλώσσας» από το Υπουργείου Πολιτισμού

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις της ιστοσελίδας protothema.gr, έπειτα και από τη δημοσιοποίηση σχετικού εγγράφου, το σωματείο «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας Κρστε Μισιρκοβ», εντάχθηκε στο Μητρώο των Πολιτιστικών Φορέων του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το επίμαχο έγγραφο αναρτήθηκε από την ίδια την οργάνωση η οποία και κάνει γνωστή την επιτυχία ένταξής της στο Μητρώο του εν λόγω Υπουργείου.

Ωστόσο το ίδιο το Υπουργείο με ανακοίνωσή του διαψεύδει τα λεγόμενα της οργάνωσης και διευκρινίζει πως ο συγκεκριμένος φορέας δεν έχει προχωρήσει σε υποβολή σχετικής αίτησης, ούτε και έχει λάβει κάποια επιχορήγηση.


Ακόμη το Υπουργείο ενημερώνει πως:

«η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία 'Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας' με αριθμό καταχώρησης 5/2018 στα βιβλία εταιρειών του Πρωτοδικείου Έδεσσας, έχει διαγραφεί από το Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠ.ΠΟ.Α., καθώς διαπιστώθηκε ότι ο εμφανιζόμενος ως διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπος της εν λόγω ΑΜΚΕ φέρεται να έχει απασχολήσει επανειλημμένως την ελληνική δικαιοσύνη, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα ως προς τη δυνατότητα συμπερίληψής του στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠ.ΠΟ.Α.».

Όσον αφορά την αναγνώριση ή τις τυχόν επιχορηγήσεις, το Υπουργείο αναφέρει πως προχωρούν μόνον έπειτα από ειδική αξιολόγηση, μέσω των οποίων κρίνεται η μελλοντική υλοποίησή τους.

Αρνητική η Ελλάδα στην αποσύνδεση των ενταξιακών δ...
Τα προξενεία Τιράνων, Κορυτσάς και Αργυροκάστρου θ...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη