Απάνθρωπη κομπίνα αλβανικών τουριστικών λεωφορείων με τα PLF

Απάνθρωπη κομπίνα αλβανικών τουριστικών λεωφορείων με τα PLF

Την ώρα που ο κορονοϊός θερίζει λόγω και της ανευθυνότητας που επιδεικνύει η αλβανική κυβέρνηση, τα πράγματα για τους έλληνες ομογενείς δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο εξαιτίας της απάνθρωπης και επικίνδυνης συμπεριφοράς ορισμένων αλβανικών τουριστικών πρακτορείων.

Αμέσως μετά την δημοσίευση της τελευταίας υπουργικής απόφασης όπου το ημερήσιο όριο ατόμων που μπορούν να περάσουν από την Κακαβια μειώθηκε στα 400 αντί για 750 που ίσχυε μέχρι πρότινος, δυο μεγάλα αλβανικά τουριστικά πρακτορεία έσπευσαν να κλείσουν μεγάλο αριθμό plf για το προσεχές χρονικό διάστημα με σκοπό στη συνέχεια να τα πουλήσουν και να εκμεταλλευτούν τις ανάγκες όσον επιθυμούν να ταξιδέψουν προς Ελλάδα.

Η αλητεία και η ανάλγησεια αυτών των εταιρειών δεν έχει προηγούμενο καθώς μιλάμε για απάνθρωπη πράξη με σκοπό την κερδοφορία σε μια πολύ δύσκολη περίοδο.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα εξαιτίας της πράξης τους, ήταν άρρωστοι που είχαν προκαθορισμένα ραντεβού για χημειοθεραπείες, γυναίκες οι οποίες έπρεπε να γεννήσουν και πολλοί συμπατριώτες μας που είχαν κανονίσει να ταξιδέψουν για πολύ σοβαρούς λόγους.

Τις δύο πρώτες ημέρες εφαρμογής του νέου ορίου διέλευσης στην Κακαβιά, ενώ είχαν συμπληρωθεί τα 400 PLF ανά ημέρα τελικά δεν ταξίδεψαν ούτε οι μισοί. Αυτό σημαίνει πως οι συγκεκριμένες εταιρείες εμπόδισαν την πρόσβαση στην Ελλάδα σε περίπου 200 άτομα ανά ημέρα.

Πληροφοριακά οποίος προσπαθήσει να κλείσει ημερομηνία για είσοδο στην Ελλάδα μέσω PLF, οι πρώτες διαθέσιμες ημερομηνίες είναι μετά τις αρχές του Απρίλη. Αυτό δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα του όγκου των PLF που έχουν δεσμεύσει οι δύο εταιρείες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του himara.gr, εντός της ημέρας πρόκειται να παρθούν μέτρα για την επίλυση του προβλήματος.

Ενημέρωση: 17:00

Εδώ και λίγη ώρα ακυρώθηκαν τα PLF που παράτυπα είχαν δεσμευθεί και η κατάσταση έχει αποκατασταθεί. Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν μπορούν να εκδόσουν κανονικά τα έντυπα χωρίς να αντιμετωπίσουν ζητήματα πληρότητας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου