800 χιλιάδες Αλβανοί δεν έχουν ανανεώσει διαβατήρια και ταυτότητες

800 χιλιάδες Αλβανοί δεν έχουν ανανεώσει διαβατήρια και ταυτότητες

Ο Πρέσβης της ΕΕ στην Αλβανία Luigi Soreca κάλεσε τον αλβανικό λαό να ανανεώσει την ταυτότητά του προκειμένου να μπορέσει να ψηφίσει στις εκλογές της 25ης Απριλίου.

Μετά από συνάντηση με τον Επίτροπο της CEC Ilirjan Celibashi, ο Πρέσβης Soreca τόνισε ότι η ανανέωση των βιομετρικών εγγράφων ταυτότητας παραμένει μια μεγάλη πρόκληση για τη χώρα.

«Καλή ανταλλαγή με CEC Cssr. Ilirjan Celibashi. Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για την εφαρμογή νέου εκλογικού κώδικα βάσει της μεταρρύθμισης της 5ης Ιουνίου. Αλλά η ανανέωση πάρα πολλών βιομετρικών εγγράφων ταυτότητας είναι μια μεγάλη πρόκληση. Καλούμε τους Αλβανούς πολίτες να τους ανανεώσουν επειγόντως πριν από την ημέρα των εκλογών », έγραψε ο Πρέσβης Soreca στο Twitter.

Παρόμοιο κάλεσμα προς τους Αλβανούς πολίτες είχε κάνει και η Πρέσβης των ΗΠΑ, Γιούρι Κίμ.

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο Bledar Doracaj από τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Κατάστασης δήλωσε σε συνέντευξή του στο Euronews Albania ότι πάνω από 800 χιλιάδες Αλβανοί δεν έχουν ανανεώσει τα αναγνωριστικά τους.

Σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών της αλβανίας Μπλέντι Τσούτσι κάλεσε στους πολίτες της χώρας να εφοδιαστούν με διαβατήρια και έγγραφα ταυτότητας. Όλοι όσοι υποβάλλουν εκ νέου αίτηση διαβατηρίου δεν θα πρέπει να λάβουν έντυπα από την αστυνομία, πρόσθεσε ο υπουργός.

Για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, δεν θα υπάρξει καθυστέρηση, σύμφωνα με τον υπουργό. Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι πολίτες είναι να επικοινωνούν μέσω διαδικτύου και να δίνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα και τις φωτογραφίες τους, ενώ τα υπόλοιπα γίνονται από τους κρατικούς φορείς.

Επιπλέον, ενημέρωσε ότι δεν ισχύει η προθεσμία των 30 ημερών για την κήρυξη αλλαγής κατοικίας, ενώ κάλεσε τους πολίτες να κάνουν αυτή τη διαδικασία το συντομότερο δυνατό, τώρα που πλέον ισχύουν κυρώσεις.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου