Νίκη της Εθνικής μας επί του Κοσόβου με 2-0

ETHNIKI_OMADA_INTIME-scaled.webp
6 '

Η Εθνική Ελλάδας επικράτησε 2-0 του Κοσόβου στο κατάμεστο Πανθεσσαλικό χάρη στο γκολ του Γιακουμάκη στο 71ο λεπτό και του Μάνταλου στο 90+9′. Έτσι εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλό της στο Nations League. Κλείδωσε τουλάχιστον εισιτήριο για τα μπαράζ των προκριματικών του Euro 2024 και την άνοδο στο League B.

- Advertisement -

Η Ελλάδα πήρε μεγάλη νίκη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Η Εθνική επικράτησε 2-0 του Κοσόβου και έτσι εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλο της στο League C δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Η Εθνική κατάφερε να βρει τη λύση στο 71ο λεπτό με κεφαλιά του Γιακουμάκη, έπειτα από σέντρα του Μάνταλου.

- Advertisement -

Ο Πέτρος Μάνταλος έβαλε και εκείνος την υπογραφή του στο παιχνίδι. Εκμεταλλεύτηκε το ανέβασμα του Μούριτς στην ελληνική περιοχή, νίκησε τον Μπεκάι και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

- Advertisement -

Με την πρώτη θέση στον όμιλο, η Ελλάδα πήρε την άνοδο στο League B, ενώ έχει εξασφαλίσει και ένα εισιτήριο για τα μπαράζ των προκριματικών του Euro 2024, εάν δεν η Εθνική δεν καταφέρει να τερματίσει στις πρώτες δύο θέσεις του προκριματικού ομίλου.

Πίεση από την πρώτη στιγμή

- Advertisement -

- Advertisement -

Η Εθνική παρατάχθηκε με 4-3-3 και με τρεις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στην Κύπρο. Οι Μπουχαλάκης, Χατζηγιοβάνης και Μασούρας πήραν τις θέσεις των Μάνταλου, Δουβίκα και του τραυματία Λημνιού. Κατά τ’ άλλα ο Γκουστάβο Πογέτ πήγε στο ματς με την γνωστή του συνταγή.

Από την πρώτη στιγμή η Ελλάδα έδειξε ότι ήθελε να είναι το αφεντικό του αγώνα. Κρατούσε την μπάλα, κυκλοφορούσε, πίεζε ψηλά και έψαχνε τρόπο να απειλήσει. Στο 17′ Μπακασέτας έκανε το σουτ εκτός περιοχής. Η μπάλα βρήκε σε πόδια, πήρε περίεργη τροχιά, με τον Μούριτς να διώξει σε κόρνερ.

- Advertisement -

Είχε στιγμές, αλλά όχι το γκολ στο α’ μέρος

Η Εθνική συνέχιζε να έχει ένταση στο παιχνίδι της, με τον Μπακασέτα “μαέστρο” της μεσαίας γραμμής και τους Μπάλντοκ, Τσιμίκα να προωθούνται συνεχώς. Στο 28′ ξανά ο παίκτης της Τραμπζονσπόρ δοκίμασε το πόδι του, με την μπάλα να φεύγει για λίγο άουτ.

- Advertisement -

Στο 41ο λεπτό η Ελλάδα έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του α’ μέρους. Σε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Ραχμάνι δεν εκτίμησε σωστά, ο Μπακασέτας έκανε το πλασέ απέναντι από τον Μούριτς, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε στην αριστερή πλευρά των διχτύων. Η Εθνική ολοκλήρωσε το α’ μέρος με 63% κατοχή και να έχει συνολικά 11 τελικές, έναντι μόλις δύο του Κοσόβου, το οποίος δεν μπορούσε να απειλήσει.

Ο Γιακουμάκης έδωσε τη λύση, “κερασάκι” ο Μάνταλος

Στο β’ μέρος η Εθνική ξεκίνησε με την αλλαγή του Μάνταλου, ο οποίος αντικατέστησε τον Χατζηγιοβάνη. Οι παίκτες του Πογέτ μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, όπως ακριβώς συνέβαινε και στο α’ μέρος. Πίεζαν ψηλά, είχαν την κατοχή και απειλούσαν. Στο 58′ ο Ουρουγουανός πέρασε τον Γιακουμάκη αντί του Παυλίδη.

Μετά το 55ο λεπτό ο ρυθμός έπεσε. Η Εθνική δυσκολευόταν να δημιουργήσει, πλην μίας στιγμής στο 64′, όταν ο Γιακουμάκης αιφνιδιάστηκε από γέμισμα του Μπακασέτα από τα αριστερά. Ωστόσο, η Ελλάδα κατάφερε να βρει τον τρόπο να ανοίξει το σκορ.

Αυτό συνέβη συγκεκριμένα στο 71ο λέπτό. Ο Μάνταλος έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, ο Γιακουμάκης στην καρδιά της περιοχής πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια η Εθνική θέλησε να διαχειριστεί το παιχνίδι, με τον Πογέτ να περνάει τον Κουρμπέλη αντί του Μπουχαλάκη.

Η Εθνική μπόρεσε στο 90+9′ να “κλειδώσει” το παιχνίδι. Ο Μούριτς είχε ανέβει στην αντίπαλη περιοχή, ο Μάνταλος εκμεταλλεύτηκε αυτό το γεγονός, νίκησε τον Μπεκάι και σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Μπακασέτας, Σιώπης, Μπουχαλάκης, Χατζηγιοβάνης, Μασούρας, Παυλίδης

ΚΟΣΟΒΟ: Μούριτς, Ντομγκιόνι, Ραχμάνι, Κριεζίου, Αλίτι, Μπιτίγκι, Μουσλία, Μπερίσα, Ρουντάνι, Μουρίκι, Ρασίτσα

πηγή: sport24.gr

Μοιράσου το
Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση