​Η σύγχρονη άλωση της Αγιά Σοφιάς

​Η σύγχρονη άλωση της Αγιά Σοφιάς

Μετά τη «μαύρη» Τρίτη της 29ης Μαΐου του 1453, μέρα κατά την οποία οι Οθωμανοί αλώνουν την Πόλη και ο Μωάμεθ ο Πορθητής μπαίνει στην Αγία Τράπεζα της Αγιά Σοφιάς, πατώντας επάνω της με τα πόδια του, σήμερα Παρασκευή 25 Ιουλίου του 2020, ένας ασόβαρος ηγέτης, αμφιβόλου τουρκικής προελεύσεως, επαναφέρει στη Μεγάλη Εκκλησία το ισλαμικό καθεστώς.

Το μεγαλείο της γραφικότητας, όπου οι πράσινες κουρτίνες και τα ανατολίτικα χάλια, «συναγωνίζονται» τα εξαίρετα βυζαντινά ψηφιδωτά. Κι όλη η οικουμένη, στέκει αδύναμος θεατής, εμπρός στην αθλιότητα ενός σύγχρονου «Νασρεντίν Χότζα», που νομίζει πως θα εξαλείψει το χριστιανικό κάλλος του διαχρονικού συμβόλου της Χριστιανοσύνης και θα μείνει ως θεμελιωτής του νέο – οθωμανισμού στην ιστορία.

Κι όμως, το «καραγκιόζ μπερντέ» που τόσο οργανωμένα στήνεται, φαίνεται πως κρύβει μέσα του όλη την αδυναμία και την παρακμή μιας ύπουλης υποκουλτούρας. Είναι ώρα όλοι οι Χριστιανοί της υφηλίου και όχι μόνο, να αντικρίσουν κατάματα το πραγματικό πρόσωπο αυτής της χώρας, που γέμισε τα Βαλκάνια με δικούς της «δορυφόρους», με απώτερο σκοπό την επιστροφή στο καυτό σίδερο και στη μάχαιρα.

Η συνέχεια επί της οθόνης…

Ο Στοχαστής

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου