Οι πεσόντες στο Αλύκο και οι αθάνατοι ηθικοί αυτουργοί

Οι πεσόντες στο Αλύκο και οι αθάνατοι ηθικοί αυτουργοί

Αύριο μνημονεύεται η 29η επέτειος από τη στυγνή δολοφονία των τεσσάρων αθώων νέων στο Αλύκο των Αγίων Σαράντα και η μνήμη τους θα συνεχίζει να θυμίζει μέσα σε όσους έζησαν εκείνες τις μέρες τα συνταρακτικά γεγονότα, αλλά και σε όσους γνώρισαν άμεσα την ιστορία κάποιων νέων συμπατριωτών τους, που για χάρη των ιδανικών της ελευθερίας, αλλά και μιας καλύτερης, πραγματικά δημοκρατικής κοινωνίας, θυσίασαν την ίδια τους τη ζωή.

Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί ή θα ειπωθούν σε τέτοιες εκδηλώσεις μνήμης και περισυλλογής, το θέμα είναι ένα και το αυτό, αν υφίσταται μεταξύ των Βορειοηπειρωτών η ίδια αγωνιστικότητα και ο ίδιος ζήλος για εκδημοκρατισμό. Και αυτό στον απόηχο της προ ενός έτους στυγνής δολοφονίας ενός ακόμη αθώου νέου. Ποιος είναι άραγε ο υπαίτιος της συνέχισης των ίδιων καθεστωτικών ενεργειών; Γιατί η επανάληψη τέτοιων τραγικών γεγονότων δεν παύει να είναι αναπόφευκτη στην Αλβανία που έχει ήδη διανύσει μια τριακονταετία μεταβατικής περιόδου; 

Μια χώρα που ακόμη αποτελεί ένα αρρωστημένο βαλκανικό σώμα, χωρίς ίχνος αληθινής προόδου και συμμόρφωσης. Με εκλογές φιάσκο, με ιθύνοντες άεργους, με παρακρατικούς ηγέτες, με διαιώνιση του φόβου προς πάσα κατεύθυνση και με κατοίκους που εγκαταλείπουν μαζικά τον τόπο. Η επίρριψη ευθυνών ποτέ δεν είναι αρεστή, όπως επίσης και ο επωμισμός τους. Ήδη μεγάλη μερίδα κόσμου έχει επιστρέψει σε μια συμπεριφορά που μοιάζει με εκείνη των «αλήστου μνήμης» χοτζικών επιταγών. Κοινώς, «έχει προσκυνήσει» επαναπαυόμενη σε μια θεσούλα, εξαρτώμενη όχι από τις ικανότητές της, αλλά από τις υπαγορεύσεις ατόμων αδαών και πολλές φορές αμόρφωτων. 

Αν θέλει κάποιος να προτείνει λύσεις, τώρα που έχει ήδη μεταναστεύσει στον ελλαδικό χώρο και αλλού όλο το υγιές δυναμικό των Βορειοηπειρωτών, θα θεωρηθεί ένας ακόμη επικίνδυνος τύπος, που δεν αγαπά την «νέο – σοσιαλιστική» πρόοδο της Αλβανίας. Όσο για τους ιθύνοντες, ας ερευνήσει ή ας ρωτήσει τους χαροκαμένους Βορειοηπειρώτες προ του 1990. 

Θα διαπιστώσει πως η γενιά των ηθικών αυτουργών που οδήγησε στο θάνατο τόσους και τόσους «Αλυκιώτες», καλά κρατεί…

Ο Ναρκοθέτης

Παρασημοφορήθηκαν τα συνεργεία διάσωσης που συμμετ...
Συνεχίζουν το έργο τους στην Αλβανία τα κινητά μαγ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη