Η αλβανική αντιπολίτευση ζητά διαφάνεια στην εκλογή του νέου Προέδρου της χώρας

Η αλβανική αντιπολίτευση ζητά διαφάνεια στην εκλογή του νέου Προέδρου της χώρας

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, Enkelejd Alibeaj, δήλωσε χθες ότι η διαδικασία εκλογής του Προέδρου στη χώρα, θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη και διαφανής για να δώσει το σωστό αποτέλεσμα.

«Ο Πρόεδρος, όπως λέει το Σύνταγμα, είναι ο αρχηγός του κράτους και πάνω από όλα εκπροσωπεί την ενότητα του λαού. Αυτή είναι η έμπνευση από την οποία θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία», είπε ο Alibeaj σε δήλωση για τα μέσα ενημέρωσης.

Επίσης σύμφωνα με τον ίδιο, είναι σημαντικό η διαδικασία να είναι ολοκληρωμένη, διαφανής, να μην σφραγίζεται σε φάκελο.

«Η διαδικασία πρέπει να είναι διαφανής, περιεκτική, στα μάτια των Αλβανών. Όλοι γνωρίζουμε ότι στους γύρους 4 και 5, ο πρόεδρος εκλέγεται με πλειοψηφία. Αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως εργαλείο για να το βάλεις στον φάκελο και οι υπόλοιποι να επιλέγουν τον φάκελο», πρόσθεσε.

Τέλος, σύμφωνα με τον ίδιο η κοινοβουλευτική ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος θα διατηρήσει τη θέση της σταθερή, σχετικά με την διαδικασία, τα κριτήρια και ό,τι άλλο έχει να κάνει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Δεν είναι πρόεδρος των βουλευτών, αλλά είναι των Αλβανών. Αυτό πρέπει να υπερισχύει των πάντων», είπε.

Το θέμα εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αλβανία απασχολεί έντονα το τελευταίο διάστημα τον πολιτικό κόσμο της χώρας, με τους Σοσιαλιστές που αποτελούν και την πλειοψηφία – κυβέρνηση, να βρίσκονται σε θέση ισχύος ώστε να επιλέξουν εκείνοι το νέο πρόσωπο.

Ήδη το τελευταίο διάστημα ο Ράμα επιτίθεται συχνά πυκνά στο νυν Πρόεδρο Μέτα, καθώς ο τελευταίος συνεχίζει να ασκεί έντονη κριτική στις παρεκτροπές και τα σκάνδαλα της κυβέρνησης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου