ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ: Αν η Αλβανία θέλει να προσθέσει νέες ηρωικές σελίδες στην ιστορία της Χιμάρας την πένα θα την κρατάμε εμείς

ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΡΑΡΙΩΤΩΝ: Αν η Αλβανία θέλει να προσθέσει νέες ηρωικές σελίδες στην ιστορία της Χιμάρας την πένα θα την κρατάμε εμείς

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο, η αλβανική κυβέρνηση πιστή στην απιστία (ή παμπεσιά για να χρησιμοποιήσουμε κοινή λέξη), επανέρχεται με το ίδιο τελεσίγραφο. Εκκενώστε τα σπίτια σας εντός 5 ημερών ώστε να κατεδαφιστούν. Σπίτια κατά πολύ γηραιότερα από το ίδιο το αλβανικό κράτος. Σπίτια αποκλειστικά Ελλήνων.

Εδώ και ένα χρόνο η κινητοποίηση του λαού και των εκπροσώπων του ήταν μεγάλη. Καταφέραμε μέσα από συντονισμό και μεταξύ μας ομόνοια να δραστηριοποιηθούμε σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο ώστε να αποτραπούν οι κατεδαφίσεις. Καταφέραμε να ενώσουμε ανθρώπους με διαφορετικές καταβολές. Καταφέραμε με την συνδρομή της Ελλάδας, των ενώσεων πολιτών από τα Τίρανα μέχρι την Ουάσιγκτον και των ξένων πρεσβειών στα Τίρανα να αναστείλουμε μέχρι σήμερα τις κατεδαφίσεις αυτές και να θέσουμε το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση. Καταφέραμε την οπτική μας που είναι - Καμία παρέμβαση πριν την απόδοση των περιουσιών στους νόμιμους ιδιοκτήτες - να την οικειοποιηθούν οι εταίροι της αλβανικής κυβέρνησης. Δεν καταφέραμε ακόμα να σκοτώσουμε το τέρας που τρέφεται με το έγκλημα και ντοπάρεται με τόνους ναρκωτικών. Του καταφέραμε όμως πλήγματα και φέραμε κοντά μας συμμάχους. Και μόλις το τέρας κατάλαβε πως δεν είναι άτρωτο απέναντί μας, επιτίθεται σαν λυσσασμένο.

Για μία ακόμη φορά ΕΜΕΙΣ οι Χιμαραίοι καλούμαστε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Δεν είναι 10 ή 30 σπίτια για τα οποία παλεύουμε. Παλεύουμε για τους ιδιοκτήτες των περιουσιών που χάθηκαν, παλεύουμε για τους ιδιοκτήτες των περιουσιών που στοχοποιούνται στην επόμενη φάση του περίφημου "μαστερπλαν", παλεύουμε για να μας κατωχυρωθούν στην πράξη όσα και ο Αλβανός νομοθέτης προέβλεψε, παλεύουμε κατά όσων θέλουν να διαγράψουν την ταυτότητά μας και να ξεσκίσουν την ψυχή μας.

Την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου όλοι οι Χιμαραίοι θα συγκεντωθούν μπροστά στο δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν και να μην επιτρέψουν σε καμία μπουλντόζα να πάρει μπρος αν δεν τηρηθούν όσα η κυβέρνηση και ο εγκάθετος δήμαρχος υποχρεούνται να τηρήσουν.

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου όλοι οι Χιμαραίοι που βρίσκονται στην Αθήνα καλούνται στην Πανηπειρωτική για να ενημερωθούν και να συζητήσουν τα επόμενα βήματα.

Η ιστορία της Χιμάρας έχει πλήθος ηρωικών σελίδων. Αν με το ζόρι η αλβανική κυβέρνηση θέλει να προσθέσει νέες, την πένα θα την κρατάμε εμείς.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου