Κατακόρυφη αύξηση των εγγραφών στην επιστολική ψήφο - Οδηγίες για την εγγραφή

epistolikh

Κατά την σημερινή ενημέρωση συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε πως 95000 Έλληνες από 115 χώρες έχουν ήδη δηλώσει πως θα ψηφίσουν επιστολικά. Σύμφωνα με προηγούμενη ενημέρωση της κυβέρνησης, οι εγγραφές την προηγούμενη εβδομάδα μόλις ξεπερνούσαν τις 72.000

Η είδηση επιβεβαιώνει το χθεσινό μας δημοσίευμα το οποίο βασιζόταν στις πληροφορίες που έχουμε από ομογενείς στην Βόρειο Ήπειρο και την Αμερική: μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Φρέντη Μπελέρη, χιλιάδες Έλληνες που δεν έχουν δυνατότητα μετάβασης στο εκλογικό τους κέντρο, αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν την δυνατότητα της επιστολικής ψήφου για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Πως θα γραφτείτε

Είναι σίγουρό όμως, ότι αρκετοί είναι εκείνοι που ακόμη δεν έχουν ενημερωθεί ή δεν έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν την διαδικασία. Ειδικά στην Χιμάρα, στο γραφείο της Ομόνοιας μπορούν να προσέλθουν όσοι χρειάζονται βοήθεια με την αίτηση.

Όσοι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει την διαδικασία, θα πρέπει να το κάνουν μέχρι τις 29 Απριλίου. Η εγγραφή είναι πολύ εύκολη και διαρκεί ελάχιστα λεπτά μέσα από την διεύθυνση https://epistoliki.ypes.gov.gr . Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης, αυτή εγκρίνεται αυτόματα και ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει σχετικό email επιβεβαίωσης. Στην συνέχεια, το Υπουργείο Εσωτερικών θα του στείλει ταχυδρομικά τον φάκελο με το ψηφοδέλτιο στην διεύθυνση που δήλωσε. Αφού ψηφίσει, τοποθετεί το ψηφοδέλτιο στο φάκελο που του έχουν στείλει και μέσω ταχυδρομείου το στέλνει πίσω. Η ταχυδρομική αποστολή δεν έχει κανένα κόστος για τον ψηφοφόρο.

Για την εγγραφή στην επιστολική ψήφο, ο ψηφοφόρος απαιτείται να έχει

- κωδικούς taxis ή ελληνικό διαβατήριο και ταυτότητα,

- έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου στην χώρα διαμονής

- και μια διεύθυνση email.

Τέλος, πληροφορίες και οδηγίες για το πως θα ψηφίσετε, τι περιλαμβάνει ο φάκελος που θα λάβετε μπορείτε να βρείτε στην πλατφόρμα, ενώ μέσα στο φάκελο θα υπάρχει και κατατοπιστικό φυλλάδιο.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου