Υπέρ της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης ψήφισε η Ευρωπαϊκή Κοινοβουλευτική Συνέλευση

Υπέρ της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης ψήφισε η Ευρωπαϊκή Κοινοβουλευτική Συνέλευση

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ψήφισε υπέρ της ένταξης του Κοσσυφοπεδίου στον οργανισμό, φέρνοντας τη χώρα ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Η ψηφοφορία έλαβε χώρα μετά από την απόρριψη τροπολογιών που προτάθηκαν από τη Σερβία, Ιταλούς και Ούγγρους βουλευτές, οι οποίες ζητούσαν την ίδρυση της Ένωσης Δήμων με Σερβική πλειοψηφία ως προϋπόθεση για την ένταξη.

Νωρίτερα, η Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας και η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχαν επίσης ψηφίσει υπέρ της αίτησης ένταξης του Κοσσυφοπεδίου.

Η πρόταση για ένταξη του Κοσσυφοπεδίου έλαβε την υποστήριξη της εισηγήτριας Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία στην έκθεσή της τόνισε ότι η χώρα έχει εκπληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Η τελική απόφαση για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου εναπόκειται στο Συμβούλιο Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο αναμένεται να λάβει την τελική του απόφαση τον Μάιο.

...

Μπακογιάννη: Αν είχε ζητηθεί η γνώμη μου για το Κόσοβο, θα ευθυγραμμιζόμουν με την Ελλάδα

Στη σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο συζητείται η έκθεση για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Η συντάκτρια της έκθεσης, Ντόρα Μπ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου