Τα πλάνα από το πώς το Ισραήλ κατέρριψε τους πυραύλους του Ιράν (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα πλάνα από το πώς το Ισραήλ κατέρριψε τους πυραύλους του Ιράν (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δημοσίευσαν βίντεο που δείχνουν μαχητικά αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας να αναχαιτίζουν και να καταρρίπτουν ιρανικά drones και πυραύλους κρουζ που εκτοξεύθηκαν προς το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και οι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν έξω από τον εναέριο χώρο του Ισραήλ από την ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF) και τους συμμάχους της, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιορδανίας και της Γαλλίας.

Η επίθεση, η οποία σημάδεψε την πιο εκτεταμένη ιρανική επίθεση εναντίον του Ισραήλ τα τελευταία χρόνια, εξαπολύθηκε με πάνω από 300 drones και πυραύλους, φωτίζοντας τον νυχτερινό ουρανό.

Παρά την μαζική επίθεση, το Ισραήλ κατάφερε να αμυνθεί χάρη στο προηγμένο αμυντικό του σύστημα, αποτρέποντας σοβαρές ζημιές και απώλειες ζωών.

Ωστόσο, η άμυνα απέναντι στην ιρανική επίθεση είχε υψηλό κόστος. Ο στρατηγός Reem Aminoach, οικονομικός σύμβουλος του πρώην αρχηγού του επιτελείου του IDF, αποκάλυψε ότι η αντιμετώπιση των ιρανικών drones και πυραύλων κόστισε στο Ισραήλ 4-5 δισεκατομμύρια σέκελ (περίπου 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ).

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου