Ο Μπλίνκεν θα εγκαινιάσει στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ στην Αλβανία

Ο Μπλίνκεν θα εγκαινιάσει στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ στην Αλβανία

Ο καθηγητής Εγκληματολογίας Ervin Karamuço δήλωσε αλβανικό κανάλι ότι η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken στην Αλβανία θα πραγματοποιηθεί πριν από τα εγκαίνια του παραρτήματος του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Κουτσόβας.

Όπως είπε, η Αλβανία περιβάλλεται από χώρες με ρωσική επιρροή, αλλά για τον τρόπο που χειρίζεται τις καταστάσεις τη θεωρούν προβληματικό κράτος.

Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε ότι στο Κοσσυφοπέδιο ανακαλύφθηκε βάση ρωσικών υπηρεσιών κοντά στην αστυνομία της Πρίστινα.

«Η επίσκεψη του Μπλίνκεν έρχεται ηαι τα εγκαίνια βάσης του ΝΑΤΟ στην Κουτσόβα. Έχει να κάνει και με πυραύλους patriot και πολλά άλλα σημαντικά πράγματα.

Στη ρωσική τηλεόραση άρχισαν να λένε ότι είμαστε μια μικρή προβληματική χώρα. Είμαστε περικυκλωμένοι από ρωσική επιρροή. Από τη Βοσνία, το Μαυροβούνιο όπου υπάρχουν κόμματα που χρηματοδοτούνται από τη Ρωσία, γνωρίζετε τη Σερβία, το Κοσσυφοπέδιο που έχει προβλήματα. Ανακαλύφθηκε μια βάση ρωσικών υπηρεσιών κοντά στην αστυνομία στην Πρίστινα.

Υπάρχουν ρωσικά κόμματα με μεγάλη επιρροή. Η Αλβανία είναι η χώρα που σταθεροποιεί τα πράγματα. Η βάση που θα ανοίξει είναι πολύ ισχυρή», δήλωσε.

...

Το 2023 θα λειτουργήσει η νέα αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στην Αλβανία

Το ΝΑΤΟ θα λειτουργήσει τη νέα του αεροπορική βάση των Βαλκανίων στην πόλη Κουτσόβα της Αλβανίας κατά το 2023. Επίσης στην εν λόγω βάση προβλέπεται να επενδυθούν 50 εκατομμύρια ευρώ από το ΝΑΤΟ και τη...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου