Εξαρθρώθηκε συμμορία Αλβανών στην Ισπανία που μετέφερε έως και για 15000€ λαθρομετανάστες στην Αγγλία

Εξαρθρώθηκε συμμορία Αλβανών στην Ισπανία που μετέφερε έως και για 15000€ λαθρομετανάστες στην Αγγλία

Οι βρετανικές αρχές πραγματοποίησαν εξάρθρωση συμμορίας Αλβανών, που έστελναν άτομα από την Ισπανία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πιστεύεται ότι οι μετανάστες έχουν πληρώσει μεταξύ 3.000-15.000 ευρώ για να περάσουν από τη μια χώρα στην άλλη.

Οι βρετανικές αρχές συνέλαβαν επτά άτομα όλη την εβδομάδα.

Αξιωματούχοι της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος, με έδρα την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, συνεργάζονται με τις ισπανικές αρχές για την υπόθεση.

Η συμμορία μετέφερε κυρίως Αλβανούς μετανάστες μέσω των ισπανικών πόλεων Μπιλμπάο και Σανταντέρ στο Ηνωμένο Βασίλειο, χρησιμοποιώντας βάρκες και άλλα μέσα στο δρόμο για τις πόλεις Πόρτσμουθ, Σαουθάμπτον και Λίβερπουλ.

Οι βρετανικές και ισπανικές αρχές εντόπισαν 50 άτομα που πέρασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο με τη βοήθεια της συμμορίας, αλλά η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος δήλωσε ότι ο ακριβής αριθμός δεν είναι ακόμη γνωστός.

Σύμφωνα με την ίδια, οι μετανάστες πήγαν από την Αλβανία στην Ισπανία, αλλά κάποιοι συγκεντρώθηκαν και στους καταυλισμούς κοντά στα ισπανικά λιμάνια.

Οι λαθρέμποροι τους πρόσφεραν διαμονή και φαγητό μέχρι να φύγουν για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα περισσότερα μέλη της συμμορίας πιστεύεται ότι διέμεναν στην Αλβανία, αλλά έχουν συλληφθεί στην Ισπανία και θα δικαστούν εκεί σύμφωνα με τους ισπανικούς νόμους.

Κατά τη διάρκεια των εφόδων, οι ανακριτές κατέσχεσαν τηλέφωνα, υπολογιστές, τραπεζικές κάρτες, μετρητά, έγγραφα ταυτότητας και διαβατήρια διαφορετικών εθνικοτήτων.

Σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές, ένας αριθμός ρεκόρ ανθρώπων διέσχισε τη Μάγχη με μικρά σκάφη για να εισέλθει στο Ηνωμένο Βασίλειο φέτος - περισσότεροι από 33.500.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου