Αλβανοί γκάνγκστερ στην Αγγλία εκμεταλλεύονται εγκύους για να εξασφαλίσουν άδειες παραμονής

Αλβανοί γκάνγκστερ στην Αγγλία εκμεταλλεύονται εγκύους για να εξασφαλίσουν άδειες παραμονής

Αλβανοί γκάνγκστερ στην Αγγλία στοχεύουν μέλλουσες μητέρες που είναι πρόθυμες να τις εγγράψουν ως γονείς των αγέννητων παιδιών τους.

Την έρευνα αυτή έκανε η «The Sun». Σε ορισμένες διαφημίσεις TikTok, εμφανίζονται ανακοινώσεις που προσφέρουν τις υπηρεσίες "εγκύων" που είναι πρόθυμες να καθορίσουν την πατρότητα ενός μετανάστη για τα παιδιά τους. Έτσι, αυτές οι μέλλουσες μαμάδες μπορούν να βάλουν το όνομα ενός αιτούντος άσυλο στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού τους, ώστε να αποφύγουν την απέλαση υποστηρίζοντας ότι έχουν οικογένεια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε αγγελία γράφει: «Έχουμε γυναίκες με παιδιά. Καταχωρίστε το παιδί στο όνομά σας».

Ένας γνώστης της αλβανικής κοινότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο είπε στη Sun: «Έχει γίνει συμφωνία μεταξύ του μεσάζοντα και μιας Βρετανίδας. Σύμφωνα με τη συμφωνία, όταν γεννιέται το παιδί, στο πιστοποιητικό γέννησης αναγράφεται το όνομα ενός παράνομου Αλβανού μετανάστη. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τη νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αυτό το άτομο υποβάλλει αίτηση για άδεια διαμονής. Είναι ένας νέος τρόπος εξασφάλισης άδειας παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο και χρησιμοποιείται από αιτούντες άσυλο που έχουν απορριφθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και πρόκειται να απελαθούν ανά πάσα στιγμή».

Τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, 700 Αλβανοί απελάθηκαν στην πατρίδα τους. Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών δείχνουν ότι 13.714 Αλβανοί υπέβαλαν αίτηση ασύλου το έτος μέχρι τον Μάρτιο του 2023.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε: «Η απάτη στη μετανάστευση με χρήση πλαστών πιστοποιητικών γέννησης είναι σοβαρό αδίκημα και γι' αυτό έχουμε λάβει μέτρα για την πρόληψη και τον εντοπισμό της».

Διαβάστε και:

...

Λαθρέμποροι «ψαρεύουν» αλβανούς πελάτες στο Tik Tok με προορισμό την Μ. Βρετανία

Αδίστακτοι λαθρέμποροι χρησιμοποιούν το TikTok για να προωθήσουν Αλβανούς μετανάστες στη Μεγάλη Βρετανία. Τα βίντεο συνοδεύονται από ρυθμική αλβανική ραπ μουσική για να διαφημίσουν προσφορές με μειωμέ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια 1

ΛΑΕΡΤΗΣ 02/04/2024 18:55

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ

Προσθήκη σχολίου