Η Αλβανία αγόρασε 1,5 εκατ. ευρώ ρεύματος για δύο ημέρες

Η Αλβανία αγόρασε 1,5 εκατ. ευρώ ρεύματος για δύο ημέρες

Αγορά 1,5 εκατ. ευρώ ρεύματος για δύο ημέρες. Η αγορά έγινε από την Αλβανική Εταιρεία Ηλεκτρισμού. Εισήχθησαν 6.100 Mwh μόνο για να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας για το Σαββατοκύριακο.

Η ενέργεια αγοράστηκε με μέση τιμή 252,13 ευρώ, η οποία αποδεικνύεται ότι μειώθηκε αρκετές φορές αν τη συγκρίνουμε με πριν από μερικές εβδομάδες, όταν το επίπεδο των τιμών της ενέργειας στο χρηματιστήριο έφτασε στο αποκορύφωμά του.

Η χαμηλή στάθμη του νερού στη Φιέρζα, η οποία είναι ήδη γύρω στα 270 μέτρα, καθώς και η έλλειψη βροχόπτωσης την τελευταία εβδομάδα, φαίνεται ότι ανάγκασαν την KESH να εισάγει για να καλύψει τη ζήτηση των καταναλωτών στη χώρα.

Επίσης, οι ροές διαπιστώνεται ότι έχουν μειωθεί και στη Φιέρζα βρίσκονται 70 m3 ανά δευτερόλεπτο. Αυτό το επίπεδο αποδεικνύεται ότι είναι αρκετά μέτρα κάτω από το μέσο όρο για αυτήν την περίοδο. Αυτή η περίοδος συνήθως συνοδεύεται από έντονες βροχοπτώσεις.

Μόλις πριν από μια εβδομάδα, η Αλβανική Εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας, βάσει του διαγωνισμού που αναπτύχθηκε, αγόρασε για την περίοδο 1-31 Οκτωβρίου περίπου 34 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, αγοράστηκαν συνολικά 74.500 μεγαβάτ με μέση τιμή 455,24 ευρώ. Αυτή η τιμή είναι σχεδόν διπλάσια από την τιμή της τελευταίας διαδικασίας.

Η κυβέρνηση ανέβαλε για τον Νοέμβριο την εφαρμογή του πλαφόν για 800 κιλοβατώρες, μέτρο που εγκρίθηκε και από τη Ρυθμιστική Αρχή Ηλεκτρικής Ενέργειας με σκεπτικό τη μείωση της κατανάλωσης και τη βελτίωση της στάθμης στη Φιέρζα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου