Σε αγγειοπλαστική επέμβαση στην καρδιά υπεβλήθη ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος

Σε αγγειοπλαστική επέμβαση στην καρδιά υπεβλήθη ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος

Χθες, Παρασκευή, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι σύμφωνα με το στενό περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου, ο ίδιος ένιωσε μια ξαφνική αδιαθεσία (καρδιακή ενόχληση) και οι συνεργάτες του τον μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο «Υγεία»των Τιράνων όπου βρίσκεται ως αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Διεθνούς Πρακτορείου Ορθοδοξία, οι γιατροί κι όλο το νοσηλευτικό προσωπικό έδωσαν αμέσως τις πρώτες βοήθειες στον Αρχιεπίσκοπο ενώ του πραγματοποίησαν αγγειοπλαστική επέμβαση με τοποθέτηση δύο στεντ και αφού είδαν ότι ξεπεράστηκε ο κίνδυνος συνεχίζουν μέχρι αυτή τη στιγμή να του παρέχουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που χρειάζεται.

Κοντά στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο βρίσκεται όλες αυτές τις ώρες ο διάκονος Σπύρος, ο οποίος ενημερώνει τηλεφωνικά όλους τους συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου, οι οποίοι λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό δε μπορούν να τον επισκεφθούν.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου Υγεία, οι οποίοι μίλησαν στον πρακτορείο Ορθοδοξία για την κατάσταση της υγείας του τόνισαν: «ο Αρχιεπίσκοπος πέρασε τις πρώτες κρίσιμες ώρες και βρίσκεται ασφαλής αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο μας. Διεπιστώθη στένωση στεφανιαίας αρτηρίας και πραγματοποιήθηκε αγγειοπλαστική επέμβαση με τοποθέτηση δύο «στέντ. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να πάρει σύντομα εξιτήριο και να επιστρέψει στα καθήκοντά του.»

Ο Αρχιεπίσκοπος άλλωστε είναι πολύ αγαπητός στην Αλβανία και ιδιαίτερα στους γιατρούς διότι με μέριμνα του ιδίου έχουν αναβαθμιστεί κατά πολύ οι συνθήκες στα νοσοκομεία αλλά και η Αρχιεπισκοπή έχει δημιουργήσει το δικό της νοσοκομείο το οποίο ως πρώτυπο για όλη την Αλβανία έχει σώσει πολύ κόσμο που δεν είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί τα ιδιωτικά νοσοκομεία για σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας , αν και έχει ήδη συμπληρώσει τα 90 χρόνια του συνεχίζει με τους ίδιους σχεδόν ρυθμούς να προσφέρει και να δημιουργεί συνθήκες πνευματικές και κοινωνικές για την πρόοδο των ανθρώπων στην Αλβανία.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Αρχιεπισκοπής η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στις 5.36 αναφέρεται:

ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος εισήλθε στο θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ των Τιράνων, ύστερα από καρδιακή ενόχληση. Διεπιστώθη στένωση στεφανιαίας αρτηρίας και αυθημερόν πραγματοποιήθηκε αγγειοπλαστική επέμβαση με τοποθέτηση δύο «στέντ», με πολλή επιτυχία. Σήμερα Σάββατο, δόξα τω Θεώ, η υγεία του είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητική. Οι θεράποντες ιατροί τον πληροφόρησαν ότι εντός 2 ημερών μπορεί να επανέλθει στην Αρχιεπισκοπή.


Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου