Οι Βορειοηπειρώτες της Κύπρου βράβευσαν την Ελένη Θεοχάρους (φωτο + βίντεο)

Οι Βορειοηπειρώτες της Κύπρου βράβευσαν την Ελένη Θεοχάρους (φωτο + βίντεο)

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης οι Βορειοηπειρώτες που ζουν στην Μεγαλόνησο βράβευσαν την Δρ. Ελένη Θεοχάρους για την πολύχρονη προσφορά και τους πολυετείς αγώνες της για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε συμβολικά στην αίθουσα του Σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια» στη Λευκωσία με την Βορειοηπειρωτική κοινότητα της Κύπρου ενωμένη να δίνει το βροντερό παρόν της στη βράβευση της ευρωβουλευτού από τον πρόεδρο της Ένωσης Βορειοηπειρωτών Κύπρου «Ο Πύρρος», κ. Αλέξανδρο Ζιούλη.

Θερμές ευχαριστίες προς την Δρ. Ελένη Θεοχάρους για τους αγώνες της υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών, εξέφρασαν μεταξύ άλλων στις ομιλίες τους ο αγωνιστής Βαγγέλης Παπαχρήστος, φυλακισθείς από το καθεστώς Μπερίσα στην Αλβανία και ιδρυτικό μέλος της ιστορικής, πολιτικής, πολιτιστικής και Εθνικής οργάνωσης «Ομόνοια», και ο σπουδαίος Ηπειρώτης τραγουδοποιός, Σάββας Σιάτρας, ένας από τους μεγαλύτερους λειτουργούς της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και της αρχέγονης μουσικής παράδοσης της Ηπείρου.

Τη βράβευση της Δρος Ελένης Θεοχάρους τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο αγωνιστής και τομεάρχης της ΕΟΚΑ, κ. Ρένος Κυριακίδης, ο Δήμαρχος Στροβόλου κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο Πρόεδρος του Σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια», κ. Κλεάνθης Σολέας και ο Γραμματέας του Σωματείου, κ. Ιωάννης Σιεκέρσαββας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου