Σφοδρή κριτική στον Κάμερον που επισκέφθηκε την Αλβανία με ιδιωτικό τζετ αξίας 60.000 λιρών

Σφοδρή κριτική στον Κάμερον που επισκέφθηκε την Αλβανία με ιδιωτικό τζετ αξίας 60.000 λιρών

Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Κάμερον, δέχεται σφοδρή κριτική για την απόφασή του να ναυλώσει ένα ιδιωτικό τζετ αξίας 60.000 λιρών για μια σύντομη επίσκεψη 89 λεπτών στην Αλβανία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών ΜΜΕ, ο Κάμερον χρησιμοποίησε ένα πολυτελές Embraer Legacy 600, το οποίο μισθώθηκε από τη μαλτέζικη εταιρεία Vistajet, για να πετάξει στα Τίρανα. Η επίσκεψή του, ωστόσο, διακόπηκε πρόωρα λόγω της προκήρυξης πρόωρων εκλογών από τον Πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ.

Η εφημερίδα The Mirror, η οποία φέρνει στο φως την υπόθεση, χαρακτηρίζει την ενέργεια του Κάμερον ως "σπατάλη δημοσίων χρημάτων" και "αλαζονεία".

"Αυτό συνοψίζει τόσα πολλά από αυτά που φταίνε αυτή η κυβέρνηση", δήλωσε η Emily Thornberry, Γενική Εισαγγελέας του Εργατικού Κόμματος. "Η τραγική σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων, το απίστευτο χάος και η απόλυτη αλαζονεία".

Προσθέτει ότι οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν το εκπληκτικό κόστος των 8.600 λιρών την ώρα για το πολυτελές τζετ, το οποίο διαθέτει βελούδινα δερμάτινα καθίσματα, ενσωματωμένο Wi-Fi, Blu-ray player, κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη και πολλά άλλα.

Η κριτική έρχεται λίγο μετά την αποκάλυψη για την ναύλωση ενός ακόμη πιο πολυτελούς τζετ, αξίας εκατομμυρίων λιρών, από τον Κάμερον για μια πενθήμερη περιοδεία στην Κεντρική Ασία τον περασμένο μήνα.

Σημειώνεται ότι ο Αλβανός Πρωθυπουργός ταξιδεύει εδώ και χρόνια σε κάθε ευρωπαϊκή επίσκεψη με τον ιδιωτικό του Ισμαήλ, αλλά το κόστος παραμένει κρατικό μυστικό.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου