Αιχμές επίτροπου Varhelyi κατά της Ελλάδας για το βέτο στην ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ

Αιχμές επίτροπου Varhelyi κατά της Ελλάδας για το βέτο στην ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ

Κοινές δηλώσεις για τα αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης παραχώρησαν σήμερα στα Τίρανα ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Oliver Varhelyi με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα. Ο επίτροπος επισήμανε πως η ΕΕ προσπαθεί να βοηθήσει στην διαδικασία ένταξης της Αλβανίας και σύμφωνα με τον ίδιο, η Αλβανία είναι έτοιμη για την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Δεν παρέλειψε να αφήσει και αιχμές για το ελληνικό βέτο κατά της Αλβανίας, που συνδέεται με την υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη.

«Τα έργα σας αποδεικνύουν τα όσα έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα. Θυμηθείτε πού ήσασταν τον Οκτώβριο του 2018 και πού βρίσκεστε τώρα. Στις Βρυξέλλες συμφωνήσαμε ότι η Αλβανία είναι έτοιμη για το άνοιγμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε αυτή την απόφαση. Αν και καταλαβαίνω τη σημασία των καλών σχέσεων με τους γείτονες, αυτές δεν χτίζονται με το να εμποδίζεις τον άλλον να προχωρήσει. Ελπίζω ότι τους επόμενους μήνες θα προχωρήσουμε σε διαπραγματεύσεις γιατί θέλουμε να ανοίξουμε τις πρώτες ομαδικές διαπραγματεύσεις.» δήλωσε ο Varhelyi.

Η κατά τα άλλα ευαίσθητη για τα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι μόνο κάνει τα στραβά μάτια στην κατάφωρη παραβίαση κάθε νόμου και την κατάχρηση εξουσίας στην υπόθεση του Φρέντη Μπελέρη αλλά σιγά σιγά περνάει και στην αντεπίθεση κουνώντας το δάχτυλο στην Αθήνα για την στάση της.

Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός «εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου