Ζελένσκι: «Συζητήσαμε με τον Ράμα τη δυνατότητα παραγωγής κοινών όπλων»

Ζελένσκι: «Συζητήσαμε με τον Ράμα τη δυνατότητα παραγωγής κοινών όπλων»

Στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής "Ουκρανία - Νοτιοανατολική Ευρώπη" και της επίσκεψης του Προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky στα Τίρανα, υπογράφηκε σήμερα η "Συνθήκη Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Αλβανίας και της Ουκρανίας" από τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα και τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky.

Η συνθήκη αυτή αποσκοπεί στη στερέωση της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών και των λαών τους, μέσω της επέκτασης και της ενίσχυσης της συνεργασίας σε διάφορους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στην αρχή της τελετής υπογραφής, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι απένειμε στον Ράμα το Παράσημο του Πρίγκιπα Yaroslav the Wise, για εξαιρετική προσωπική συμβολή, καθώς και για την υποστήριξή του.

«Από τις πρώτες μέρες της μεγάλης κατοχής, η Αλβανία υποστήριξε την Ουκρανία στον αγώνα μας για ελευθερία και εδαφική ακεραιότητα. Κατά τη συνάντηση με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, υπογράψαμε τη Συνθήκη Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ Ουκρανίας και Αλβανίας. Αυτό το έγγραφο θα βοηθήσει στην ενίσχυση της συνεργασίας μας με την Αλβανία και τη θέση της Ουκρανίας στα Βαλκάνια. Σήμερα συζητήσαμε επίσης τις αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας και την πιθανή παραγωγή κοινών όπλων.

Είμαστε ευγνώμονες στην κυβέρνηση και τον αλβανικό λαό. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη θερμή στάση της αλβανικής κοινωνίας απέναντι στους Ουκρανούς», λέει ο Ζελένσκι.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου