Γεραπετρίτης: «Η Ελλάδα αρωγός των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων»

Γεραπετρίτης: «Η Ελλάδα αρωγός των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων»

Ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης συμμετέχει, στην Ρώμη, σε υπουργική συνάντηση για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Στη συνάντηση παίρνουν μέρος οι υπουργοί εξωτερικών της ομάδας «Φίλων των Δυτικών Βαλκανίων» στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ελλάδα, Κροατία, Αυστρία, Ιταλία, Σλοβενία, Σλοβακία και Τσεχία) και οι υπουργοί εξωτερικών των έξι εταίρων των Δυτικών Βαλκανίων. Σε δήλωσή του προς το Απε-Μπε, ο κύριος Γεραπετρίτης υπογράμμισε:

«Σήμερα στην Ρώμη, οι φίλοι των Δυτικών Βαλκανίων συναντιόμαστε με τους εταίρους μας από τα Δυτικά Βαλκάνια, για να συζητήσουμε την πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων προς την ευρωπαϊκή οικογένεια. Μια πορεία η οποία ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη το 2003 και συνεχίζεται.

Η Ελλάδα αποτελεί μια από τις επισπεύδουσες χώρες, έτσι ώστε οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να μπορέσουν να έχουν ένα καλύτερο προσανατολισμό, με σεβασμό στο κοινοτικό κεκτημένο, με κοινότητα αξιών, με σεβασμό στις δημοκρατικές αρχές και στο κράτος δικαίου. Η Ελλάδα θα στέκεται πάντα αρωγός στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, για την πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι προκλήσεις είναι πολλαπλές».

...

Στη Ρώμη θα μεταβεί αύριο ο Γεραπετρίτης - Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της Αλβανίας

Υπουργική Συνάντηση για την Ευρωπαϊκή Προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα μεταβεί αύριο, 5 Φεβρουαρίου, στη Ρώμη, όπου θα συμμετάσχει σε Υπουργική Συν...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου