Κακλαμάνης: Βέτο στην Αλβανία αν δεν βάλει μυαλό ο Ράμα - Ντρέπομαι για την στάση Σολτς και Μελόνι

Κακλαμάνης: Βέτο στην Αλβανία αν δεν βάλει μυαλό ο Ράμα - Ντρέπομαι για την στάση Σολτς και Μελόνι

Ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, σε μια ομιλία με κεντρικό άξονα τα εθνικά θέματα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υπόθεση Μπελέρη και τις εξελίξεις στη σύνοδο της ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων. «Αν δεν βάλει μυαλό ο Ράμα, η Ελλάδα πρέπει να μπλοκάρει την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε «στον αγώνα που δίνει ο Έλληνας πρωθυπουργός αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες», σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας. «Πιστεύω ότι δεν υπάρχει ουδείς, μέσα σε αυτή την αίθουσα, που να μη στηρίζει την άποψη ότι αν δεν βάλει μυαλό ο Ράμα, η Ελλάδα πρέπει να μπλοκάρει την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας. Και ντρέπομαι ειλικρινά, που οι εκπρόσωποι δύο μεγάλων χωρών της Ευρώπης, ο σοσιαλιστής Σολτς στη Γερμανία και η ακροδεξιά Μελόνι στην Ιταλία, σε αγαστή συνεργασία προσπαθούν να ξεπεράσουν το θεσμοθετημένο βέτο, με γραφειοκρατικά τερτίπια. Προφανώς, τα οικονομικά συμφέροντα και των δύο χωρών, στη Χιμάρα και στους Αγίους Σαράντα, είναι τέτοια που έχουν τον λόγο τους να στηρίζουν τον κ. Ράμα».


...

Κακλαμάνης: «Οι αλήστου μνήμης εποχές Χότζα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί»

Τον Μάρτιο του 2020 το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφασίζει να ανοίξει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την είσοδο της Αλβανίας στην Ε.Ε. Τον Ιούλιο του 2022 ξεκινάει η διαδικασία. του Νικήτα...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου