Σήμερα η συνέχεια της δίκης για την άδεια ορκωμοσίας του Φρέντη Μπελέρη

Σήμερα η συνέχεια της δίκης για την άδεια ορκωμοσίας του Φρέντη Μπελέρη

Σήμερα στις 15:00, ώρα Ελλάδος, θα συνεχιστεί η εξέταση του αιτήματος του Φρέντη Μπελέρη για χορήγηση ολιγόωρης άδειας για να ολοκληρώσει την ορκωμοσία του και να αναλάβει καθήκοντα δημάρχου Χιμάρας. Έχουν παρέλθει 7 μήνες από την εκλογή του, παρόλα αυτά παραμένει προφυλακισμένος και στη θέση του δημάρχου παραμένει ο ηττημένος υποψήφιος του Έντι Ράμα.

Στην προηγούμενη δίκη που πραγματοποιήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου, ήταν εμφανές πως η έδρα επιθυμούσε διακαώς την αναβολή της δίκης, καθώς με αστείες προφάσεις προσπαθούσε να κατευθύνει προς αυτή την κατεύθυνση τους εκπροσώπους των φυλακών, κάτι που τελικά πέτυχε.

Η υπόθεση της ορκωμοσίας Μπελέρη έφτασε στις δικαστικές αίθουσες του δικαστηρίου κατά της διαφοράς και του οργανωμένου εγκλήματος (SPAK), ύστερα από παρέμβαση του ανωτάτου δικαστηρίου της Αλβανίας, που κλήθηκε να αποφασίσει ποιο όργανο είναι αρμόδιο για να εξετάσει το αίτημα. Το συγκεκριμένο δικαστήριο δύο φορές κατά το παρελθόν είχε δηλώσει αναρμόδιο για το θέμα, ενώ το ίδιο έχει επιφορτιστεί με την εκδίκαση της βασικής υπόθεσης περί εκλογικής διαφθοράς και εξαγοράς ψήφων.

Στο μεταξύ στην Αλβανία πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν πως η άδεια ορκωμοσίας του Μπελέρη είναι θέμα πολιτικής απόφασης και όχι ζήτημα της δικαιοσύνης. Αρκετοί πολιτικοί συντάκτες και αναλυτές ακόμη και σε τηλεοπτικά πάνελ φιλοκυβερνητικών μέσων, υποστηρίζουν σθεναρά αυτή την άποψη, αδειάζοντας τον Αλβανό πρωθυπουργό ο οποίος από τη μια προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τα όργανα της «ανεξάρτητης δικαιοσύνης» λέγοντας πως αυτά θα αποφασίσουν και από την άλλη με δημόσιες τοποθετήσεις του προσπαθεί να τα κατευθύνει δίνοντας γραμμή πως το αίτημα Μπελέρη θα πρέπει να απορροφηθεί.

Σήμερα έξω από το δικαστήριο στα Τίρανα, η Ομόνοια Χιμάρας, με σύνθημα «Η Χιμάρα εξέλεξε δήμαρχο στις 14 Μαϊου», θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ώρα της διεξαγωγής της δίκης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου