Λαβρόφ: Η συμμετοχή μου στη συνάντηση του ΟΑΣΕ στα Σκόπια εξαρτάται από τη Βουλγαρία

Λαβρόφ: Η συμμετοχή μου στη συνάντηση του ΟΑΣΕ στα Σκόπια εξαρτάται από τη Βουλγαρία

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε στις 27 Νοεμβρίου ότι θα παραστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που θα πραγματοποιηθεί στα Σκόπια, εάν η Βουλγαρία ανοίξει τον εναέριο χώρο της στις πτήσεις.

«Προφανώς, η Βουλγαρία έχει υποσχεθεί στη [Βόρεια] Μακεδονία ότι θα ανοίξει τον εναέριο χώρο της. Αν συμβεί αυτό, τότε θα είμαστε εκεί. Για να δούμε», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα.


Ο Λαβρόφ είπε ότι αρκετές δυτικές χώρες έχουν ήδη ζητήσει συναντήσεις μαζί του.

«Αν κάποιος μας πλησιάσει, δεν τρέχουμε ποτέ ούτε κρυβόμαστε», είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Το Σάββατο, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Μπουγιάρ Οσμάνι, δήλωσε ότι διαπραγματεύεται με τη Βουλγαρία και την Ελλάδα για να επιτραπεί η πτήση της ρωσικής αντιπροσωπείας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο του ΟΑΣΕ, που θα πραγματοποιηθεί στα Σκόπια, θεωρείται ως ένα σημαντικό γεγονός στο οποίο θα αποφασιστεί πώς θα λειτουργεί ο οργανισμός στο μέλλον, δεδομένων των συνεχιζόμενων εμποδίων και αποκλεισμών που επιβάλλει η Ρωσία από την αρχή της εισβολής στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο στα Σκόπια, που θα διεξαχθεί στις 30 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου, θα συμμετάσχουν 76 αντιπροσωπείες.

...

Σκόπια: Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ θα παραστεί στο άτυπο δείπνο του Υπουργικού Συμβουλίου ΟΑΣΕ - Πιθανή και η συμμετοχή Λαβρόφ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, θα παραστεί σε άτυπο δείπνο στο Υπουργικό Συμβούλιο των κρατών μελών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που θα πραγμα...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου