Σκόπια: Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ θα παραστεί στο άτυπο δείπνο του Υπουργικού Συμβουλίου ΟΑΣΕ - Πιθανή και η συμμετοχή Λαβρόφ

Σκόπια: Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ θα παραστεί στο άτυπο δείπνο του Υπουργικού Συμβουλίου ΟΑΣΕ - Πιθανή και η συμμετοχή Λαβρόφ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, θα παραστεί σε άτυπο δείπνο στο Υπουργικό Συμβούλιο των κρατών μελών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που θα πραγματοποιηθεί στα Σκόπια στις 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί και η συμμετοχή ρωσικής αντιπροσωπείας, όπου θα πρέπει να βρίσκεται και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση για την πιθανή άφιξή του.

Στις 24 Νοεμβρίου, η κυβέρνηση των Σκοπίων αποφάσισε να άρει την απαγόρευση πτήσεων ρωσικών αεροσκαφών μόνο για την πτήση της ρωσικής αντιπροσωπείας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Οσμάνι είπε νωρίτερα ότι ο Λαβρόφ του είχε στείλει επιστολή στις αρχές Νοεμβρίου στην οποία «έδειξε ενδιαφέρον και αίτημα να διασφαλίσει την παρουσία του στα Σκόπια».

Πριν από λίγες ημέρες, ο Osmani είπε ότι τα αιτήματα βίζας της ρωσικής αντιπροσωπείας βρίσκονται υπό επεξεργασία και μόλις υπάρξουν πληροφορίες, θα ενημερωθεί η κοινή γνώμη.

«Η απόφαση για τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ισχύει για εκδηλώσεις πολυμερούς χαρακτήρα όπως ο ΟΑΣΕ, επομένως είναι απόφαση των κυβερνήσεων που πρέπει να τη φέρουν, αλλά έχει νομική βάση στην Ε.Ε. Τώρα, εμείς και τουλάχιστον μία από τις γειτονικές μας χώρες πρέπει να λάβουμε μια τέτοια απόφαση. Βουλγαρία ή Ελλάδα να επιτρέψουν μια τέτοια πτήση», δήλωσε στις 15 Νοεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου