Για τις 4 Δεκεμβρίου ορίστηκε η εξέταση του αιτήματος Μπελέρη για άδεια ορκωμοσίας

Για τις 4 Δεκεμβρίου ορίστηκε η εξέταση του αιτήματος Μπελέρη για άδεια ορκωμοσίας

Για την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου και 9πμ τοπική ορίστηκε η εξέταση του αιτήματος του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη για ολιγόωρη άδεια ορκωμοσίας. Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Αλβανίας, αρμόδιο όργανο για την εξέταση του αιτήματος , είναι το SPAK, και οι δικαστές θα είναι οι ίδιοι που συνθέτουν την έδρα στην εκδίκαση της βασικής υπόθεσης Μπελέρη - Κοκαβέση περί «Ενεργητικής διαφθοράς σε εκλογές».

Σε περίπτωση που το αίτημα Μπελέρη γίνει δεκτό, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πρέπει να μεταφερθεί στη Χιμάρα με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και να ορκιστεί δήμαρχος σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου, όπως ορίζει ο εκλογικός νόμος της Αλβανίας και στη συνέχεια θα επιστρέψει στις φυλακές Δυρραχίου.

Μετά το πέρας της ορκωμοσίας, θα μπορεί να ορίσει αντιδήμαρχο ο οποίος θα ασκεί τα καθήκοντά του αντ' αυτού.

Η ολοκλήρωση της ορκωμοσίας αυτομάτως θα σηματοδοτήσει και την παύση εκλεκτού του Ράμα, Γιώργου Γκόρου, από τα καθήκοντά του δημάρχου τα οποία ασκεί εδώ και 7 μήνες παρόλο που ηττήθηκε στις εκλογές.

Η παραχώρηση άδειας ορκωμοσίας στον εκλεγμένο δήμαρχο Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη, είναι το βασικό αίτημα της Ελληνικής Κυβέρνησης απέναντι στην Αλβανία σχετικά με την υπόθεση, αυτό τόνισε για ακόμη μια φορά και ο υπουργός επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου στις δηλώσεις που παραχώρησε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αλβανία.

Να υπενθυμίσουμε πως για την αμέσως επόμενη ημέρα, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, έχει οριστεί η συνέχεια της βασικής δίκης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου