Ράμα στη France24: «Δε νομίζω ότι η Ελλάδα θα επιμείνει στο βέτο της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, λόγω Μπελέρη»

Ράμα στη France24: «Δε νομίζω ότι η Ελλάδα θα επιμείνει στο βέτο της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, λόγω Μπελέρη»

Ο Έντι Ράμα δηλώνει βέβαιος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα πάει μέχρι τέλους την προειδοποίηση ότι η Ελλάδα θα «παγώσει» την ενταξιακή διαδικασία της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω της κράτησης του Φρέντη Μπελέρη.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική δημόσια τηλεόραση «France 24», ο Αλβανός πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα ήταν σοβαρό για μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ελλάδα, να χρησιμοποιήσει ως λόγο ένα θέμα που ανήκει στην αλβανική δικαιοσύνη. να μπλοκάρει το ευρωπαϊκό μέλλον μιας χώρας που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά για τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης.

«Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι αυτό το μπλοκάρισμα θα διαρκέσει, γιατί δεν θα ήταν σοβαρή συμπεριφορά. Από την άλλη, είναι μόνο θέμα δικαιοσύνης. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί η Αλβανία είναι η πιο προηγμένη χώρα σε όλα τα Βαλκάνια από άποψη δικαιοσύνης».

Η Αλβανία περιμένει τη δεύτερη διακυβερνητική διάσκεψη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα είναι η μόνη από τις 27 χώρες μέλη που αντιτάχθηκε στο άνοιγμα του πρώτου ομαδικού κεφαλαίου που επισημοποιεί και την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, λόγω του ζητήματος Μπελέρη.

Ο Έντι Ράμα δεν έδωσε απάντηση στις κατηγορίες ότι ο νικητής των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου, Φρέντης Μπελέρης, δεν του επιτρέπεται να ορκιστεί για το λόγο ότι θέλει να θέσει υπό έλεγχο τις οικοδομικές άδειες στην παραλιακή Χιμάρα.

«Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαμάχη. Έχουμε στρατηγικές σχέσεις με την Αθήνα και από την άλλη, όταν μιλάτε για την ελληνική μειονότητα, θέλω να διευκρινίσω ότι ο υποψήφιος ήταν Αλβανός ελληνικής καταγωγής και ο αντίπαλός του στις εκλογές ήταν επίσης Αλβανός ελληνικής καταγωγής. Τότε αυτό δεν μπορεί να είναι θέμα ελληνικής μειονότητας», δήλωσε ο Έντι Ράμα.


Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου