Φρέντης Μπελέρης: Διπλή δικαστική μάχη σήμερα

Φρέντης Μπελέρης: Διπλή δικαστική μάχη σήμερα

Σήμερα στις 10:40 ώρα Αλβανίας το ανώτατο δικαστήριο της χώρας καλείται να δώσει απάντηση και να αποφασίσει ποιο σώμα είναι αρμόδιο για να εξετάσει το αίτημα ολιγοωρης άδειας ορκομωσίας του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας. Το αίτημα των δικηγόρων στο ανώτατο δικαστήριο ήταν απόρροια των απαντήσεων που έλαβαν από τον διευθυντή φυλακών Δυρραχίου και το SPAK, αμφότεροι δήλωσαν αναρμόδιοι για το συγκεκριμένο θέμα. Η υπόθεση θα εξεταστεί σε κλειστή αίθουσα διαβούλευσης από τους δικαστές Ilir Panda, Sokol Binaj και Sandër Simoni.

Λίγο αργότερα, στις 12μμ (1μμ Ελλάδος), στις δικαστικές αίθουσες του SPAK στα Τίρανα θα συνεχιστεί η δική της υπόθεσης, σε συνέχεια της διακοπής από τις 24 Οκτωβρίου. Σήμερα εκτός απροόπτου αναμένεται να ξεκινήσει η εξέταση των μαρτύρων της εισαγγελίας, που δεν αποκλείεται να καλέσει πρώτο τον συνεργάτη της αλβανικής αστυνομίας Αρσέν Ράμα.

Μετά το πέρας της τελευταίας δικής, προέκυψε η βαρύνουσας σημασίας καταγγελία του πρώην πρωθυπουργού της Αλβανίας, Σάλι Μπερίσα, που κάνει λόγο για πληρωμή του Αρσέν Ράμα από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου εσωτερικών της Αλβανίας. Εάν η συγκεκριμένη καταγγελία τεκμηριωθεί, είναι ικανή να γκρεμίσει συθέμελα το κατηγορητήριο καθώς θα αποδειχθεί πως ο Αρσέν Ράμα ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία από την αλβανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη δικαστική αίθουσα θα παραστεί ο Φρεντης Μπελέρης, ενώ ο Παντελής Κοκαβέσης θα εκπροσωπηθεί από τον δικηγόρο του. Και σήμερα αναμένεται να βρεθούν στα Τίρανα αρκετοί Χιμαραίοι για να συμπαρασταθούν στον δήμαρχο τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου