Μπερίσα: «Έχω αποδείξεις πως ο μάρτυρας που παγίδευσε τον Μπελέρη πληρώθηκε από την αστυνομία»

Μπερίσα: «Έχω αποδείξεις πως ο μάρτυρας που παγίδευσε τον Μπελέρη πληρώθηκε από την αστυνομία»

Δριμύ κατηγορώ σε βάρος του Έντι Ράμα για την υπόθεση Μπελέρη εξαπολύει ο πρώην Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα.

Μιλώντας αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ και τον Γιάννη Σουλιώτη, υποστηρίζει ότι το κατηγορητήριο σε βάρος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας είναι στημένο, και ότι ο μάρτυρας στον οποίο βασίστηκε η δίωξη για απόπειρα εξαγοράς ψήφων αμείφθηκε για τις υπηρεσίες του με 7.000 ευρώ.

«Κατάλαβα ότι ήταν μια προβοκάτσια παλιού αστυνομικού είδους εναντίον του. Αργότερα βρήκα ξεκάθαρα δεδομένα ότι υψηλόβαθμοι διευθυντές της αστυνομίας και ένας πληροφοριοδότης ήταν αναμεμειγμένοι».

Υπάρχει ένα μυστικό κονδύλι για όσους φέρνουν σε πέρας ‘’ειδικές αποστολές’’. Αυτός ο προβοκάτορας εισέπραξε χρήματα από αυτό το κονδύλι κατά παράβαση της νομοθεσίας, αμοιβή 7000 ευρώ».

Ο κ. Μπερίσα δηλώνει πως διαθέτει αποδείξεις πως το ποσό που δόθηκε στο βασικό μάρτυρα κατηγορίας εναντίον του Φρέντη Μπελέρη εκταμιεύθηκε από τα μυστικά κονδύλια της αλβανικής αστυνομίας.

«Μού δόθηκε (η πληροφορία) πολύ εμπιστευτικά, αλλά καθώς τα κονδύλια χρησιμοποιήθηκαν με παράνομο και απαράδεκτο τρόπο ανακοινώνω δημόσια στην Αλβανία και παντού ότι αυτή είναι μια πολύ πολύ θλιβερή και παράνομη ενέργεια».

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας και πολιτικός αντίπαλος του Ράμα, τονίζει ότι η κατάθεση και το βίντεο σε βάρος του Μπελέρη είναι άκυρα, καθώς δόθηκε αμοιβή στον βασικό καταγγέλλοντα, ενώ εξαπολύει επίθεση στον αρχηγό της αστυνομίας.

«Ζήτησε από τον προβοκάτορα να οργανώσει το σχέδιο. Δεν μπορούσα να ανεχτώ αυτή την πρακτική».

Γ.Σ: Γιατί αποφασίσατε να κάνετε τώρα τη συγκεκριμένη αποκάλυψη;

«Η ακριβής πληροφορία σχετικά με την αμοιβή του έφτασε σε μένα μόνο δύο ημέρες πριν την αποκαλύψω».

Ο κ. Μπερίσα χαρακτηρίζει τον Μπελέρη πολιτικό κρατούμενο, και συνδέει την δίωξή του με την επιθυμία του πρωθυπουργού Έντι Ράμα να ελέγξει τις επενδύσεις στη Χειμάρρα.

Πηγή: skai.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου