Μπερίσα: SPAK και Αστυνομία οργάνωσαν τη σύλληψη του Μπελέρη - Πλήρωσαν τον μάρτυρα με μυστικά κρατικά κονδύλια

Μπερίσα: SPAK και Αστυνομία οργάνωσαν τη σύλληψη του Μπελέρη - Πλήρωσαν τον μάρτυρα με μυστικά κρατικά κονδύλια

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, καλεσμένος σε αλβανική εκπομπή, όπου συζητήθηκε το θέμα της ιδιωτικοποίησης του πρώην αθλητικού συλλόγου Παρτιζάνι, μίλησε και για το ζήτημα Μπελέρη. Ο Μπερίσα δημοσίευσε ένα σοβαρό γεγονός που δείχνει πώς η Κρατική Αστυνομία και το SPAK οργάνωσαν τη σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη.

Ο Μπερίσα κατήγγειλε στο στούντιο τη σκευωρία που οδήγησε τον Μπελέρη στη φυλακή, χωρίς στοιχεία, δύο ημέρες πριν από τις τοπικές εκλογές της 14ης Μαΐου.

«Ο Ράμα υποβιβάζει σε ακραίο βαθμό το εισαγγελικό όργανο. Θέλω να ενημερώσω τους Αλβανούς απόψε για κάποιες αλήθειες σχετικά με το πρόβλημα του Μπελέρη.» δήλωσε ο Μπερίσα και στη συνέχεια διάβασε το μήνυμα με την καταγγελία.

«Κύριε Μπερίσα, θέλω να σας ενημερώσω ότι το άτομο που χρησιμοποιήθηκε από την Κρατική Αστυνομία για να πραγματοποιήσει την ενέργεια εναντίον του (Μπελέρη), τη διαφθορά εναντίον του Φρέντη Μπελέρη, πληρώθηκε με 700 χιλιάδες λεκ (7.000 ευρώ). Η πληρωμή έγινε από το Ειδικό Μυστικό Ταμείο της Κρατικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του SPAK, για αποστολή σε δίκη της ποινικής δίωξης υπ' αριθμόν 111 του 2023, υπόλογο για τον Μπελέρη... και το πρόσωπο αυτό ονομάζεται Αρσέν Ράμα.

Σκάνδαλο διέπραξαν αρχηγοί της τοπικής και κεντρικής αστυνομίας. Ο Διευθυντής της Αυλώνας, Ermal Muçaj, και ο Διευθυντής του Τμήματος Εγκληματικής Αστυνομίας, Neritan Nallbati, ενήργησαν αντίθετα με τον νόμο για την Κρατική Αστυνομία και τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών για τη διαχείριση του μυστικού ταμείου.

Ο πολίτης Arsen Rama αντιμετωπίστηκε ως εμπιστευτική πηγή και έλαβε αυτή την ανταμοιβή αμειβόμενος από το αστυνομικό ταμείο σύμφωνα με μια διαδικασία που χαρακτηρίζεται ως κρατικό μυστικό. Η κατάθεσή του ενώπιον του δικαστηρίου είναι άκυρη και τα στοιχεία αυτά πρέπει να κηρυχθούν απαράδεκτα. Υπάρχουν δύο τρόποι για να εξοικειωθείτε με αυτήν την πρακτική ανταμοιβής που χαρακτηρίζεται ως κρατικό μυστικό. Διάθεση από το δικαστήριο κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης σύμφωνα με τις διατάξεις του κώδικα ποινικής δικονομίας, το ένα, το άλλο μέσω της κοινοβουλευτικής ανακριτικής επιτροπής, η οποία πρέπει να διαθέτει βουλευτές εφοδιασμένους με το πιστοποιητικό ασφαλείας.

Ο τρόπος με τον οποίο ενήργησε η εμπιστευτική πηγή της αστυνομίας, προκαλώντας η ίδια την πράξη διαφθοράς και η αμοιβή των 7 εκατομμυρίων λεκ του προβοκάτορα που έλαβε από την αστυνομία, καθιστά άκυρη την κατάθεσή του ενώπιον του δικαστηρίου. Στην παράγραφο 3 του άρθρου 294 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας υπάρχει πρόβλεψη πως δεν πρέπει να προκαλείται αξιόποινη πράξη με την ώθηση ενός ατόμου να διαπράξει ένα έγκλημα που δεν θα είχε διαπράξει αν δεν υπήρχε η επέμβαση της αστυνομίας. Αυτό επιβεβαιώνεται ως πρόκληση και το αποτέλεσμα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί." Αυτός είναι ο Έντι Ράμα. Είναι πίσω από αυτήν την παγίδα που μας φέρνει σε σύγκρουση με έναν γείτονα».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου