Μπελέρης: Ρητορική μίσους του Ράμα εναντίον μου - Παραβιάζει όλους τους νόμους

Μπελέρης: Ρητορική μίσους του Ράμα εναντίον μου - Παραβιάζει όλους τους νόμους

Σε έναν θαρραλέο δικαστή που θα αντέξει την πολιτική πίεση ελπίζει, όπως λέει μέσα από τη φυλακή μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Φρέντη Μπελέρης, λίγες ώρες πριν την έναρξη της δίκης του στα Τίρανα

Κρίσιμη μέρα είναι η αυριανή για τον Φρέντη Μπελέρη αφού αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεσή του. Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας μίλησε αποκλειστικά στον ΣΚΑΙ μέσα από την φυλακή.

Σε έναν θαρραλέο δικαστή που θα αντέξει την πολιτική πίεση ελπίζει, όπως λέει ο ίδιος μέσα από τη φυλακή μιλώντας στον ΣΚΑΪ, λίγες ώρες πριν την έναρξη της δίκης του στα Τίρανα:

«Δυστυχώς υπάρχει μια στόχευση από πλευράς κυβέρνησης, η οποία επηρεάζει απόλυτα όλο το σύστημα της Δικαιοσύνης, έτσι ώστε η απόφαση να υπηρετεί πολιτικούς σκοπούς, όπου οι σκοποί αυτοί έχουν ως στόχο να παραμείνει ο Δήμαρχος, ο οποίος έχασε τις εκλογές στο δημαρχιακό θώκο του Χειμάρρας με σκοπό να συνεχίσει το έργο του, τις κλεψιές στην περιουσία, τον επηρεασμό και τον εκφοβισμό των ανθρώπων ώστε να μη δηλώσουν την ελληνική τους καταγωγή στην απογραφή που συντελείται ήδη»

Ερώτηση: Σας κατηγορούν ότι έξαγοράσατε ψηφοφόρους στις δημοτικές εκλογές του Μαίου. Υπάρχουν στοιχεια που σας ενοχοποιούν;

Μπελέρης: Υπάρχει ένας άνθρωπος φίλος, συνεργάτης της αστυνομίας, καταδικασμένος για απάτες, χρήστης ουσιών, ο οποίος είναι ο μόνος στην ουσία που λέει ότι έχει υπάρξει αυτή η κουβέντα. Δεν υπάρχουν βίντεο. Υπάρχουν κάποια μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα τα οποία είναι κομμένα και ραμμένα..Tο κατηγορητήριο είναι σαθρό. Δεν υπάρχει κατηγορητήριο, δεν υπάρχει βίντεο που λέγανε να εξαγοράζω ψήφους.

Ερώτηση: Αρα ποια είναι η στόχευση της δίωξης εις βάρος σας;

Μπελέρης: Να μην αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών. Επειδή όπως ξέρετε, τα συμφέροντα είναι μεγάλα. Ήδη έχουμε κάνει καταγγελίες και διερευνώνται μεγάλες υφαρπαγές περιουσιών των ντόπιων κατοίκων Ελλήνων της περιοχής. Θεωρούν ότι πρέπει όσο γίνεται να δώσουν παράταση σ' αυτή την κατάσταση για να καλύψουν πράγματα.

Ερώτηση: Η διπλωματική πίεση της Ευρώπης και της Ελλάδας προς τον Ράμα είχε κάποιο αποτέλεσμα;

Μπελέρης: Εγώ δεν έχω δει κανένα σημάδι στην αλβανική κυβέρνηση να θέλει να συνεννοηθεί. Ο κύριος Ράμα θεωρεί ότι θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και δεν θα έχει συνέπειες, οπότε κάνει αυτό που κάνει, παραβιάζει όλους τους νόμους, κάνει πίσω δικαστές. Έχει μια ρητορική μίσους εναντίον μας, εναντίον μου. Προσπαθεί να επηρεάσει μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, να επηρεάσει τα δικαστήρια... Παραβιάζει κάθε δικονομικό κανόνα. Κάνει τον πανίσχυρο.

Ο Φρέντη Μπελέρης κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως 5 έτη. Στο χειρότερο σενάριο της οι εκλογές στη Χειμάρα θα επαναληφθούν με τον ίδιο να παραμένει στη φυλακή.

Πηγή: skai.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου