Γεραπετρίτης: Καλούμε την αλβανική κυβέρνηση να μεριμνήσει για την άμεση ορκωμοσία του Μπελέρη

Γεραπετρίτης: Καλούμε την αλβανική κυβέρνηση να μεριμνήσει για την άμεση ορκωμοσία του Μπελέρη

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών για την χθεσινή απόρριψη της έφεσης του προφυλακισμένου εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη από το Ανώτατο Δικαστήριο Τιράνων

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου Τιράνων να απορρίψει την έφεση του προφυλακισμένου εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, κ. Φρέντη Μπελέρη για αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες αποφάσεις αλβανικών δικαστηρίων, οι οποίες, στην ουσία, στερούν από τον κ. Μπελέρη το δικαίωμα να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντα που του ανέθεσαν οι πολίτες της Χειμάρρας.

Πρόκειται για αρνητική εξέλιξη, η οποία συνιστά σαφή παραβίαση των θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου, τους οποίους η Αλβανία οφείλει να σέβεται και να τηρεί απαρέγκλιτα εφόσον θέλει να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Καλούμε την αλβανική κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα, νομοθετικά ή διοικητικά, για την άμεση ορκωμοσία του κ. Μπελέρη, εντός ή εκτός φυλακής.

Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και θα εγείρει το ζήτημα αυτό σε όλα τα διεθνή φόρα.


Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης Μπελέρη στο ανώτατο δικαστήριο - Ποιος θα ανακόψει το σχέδιο του Ράμα;

Ολοκληρώθηκε η εξέταση του φακέλου της υπόθεσης του δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη από το ανώτατο δικαστήριο της Αλβανίας. Οι δικαστές αποφάσισαν την παραμονή του σε καθεστώς προφυλάκισης,...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου