Για την Τρίτη ορίστηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - Ράμα στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

Για την Τρίτη ορίστηκε η συνάντηση Μητσοτάκη -  Ράμα στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για αύριο Τρίτη 11 και μεθαύριο Τετάρτη 12 Ιουλίου και τις συναντήσεις με τους ομολόγους του στα πλαίσια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Όπως προκύπτει η συνάντηση με τον Έντι Ράμα τελικά θα γίνει αύριο Τρίτη αντί για Τετάρτη όπως έλεγαν οι πρώτες πληροφορίες.

  • Την Τρίτη, ο Πρωθυπουργός θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Edi Rama και τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Jakov Milatović.
  • Το βράδυ της Τρίτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Λιθουανίας, Gitanas Nausėda, στους ηγέτες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, στο Προεδρικό Μέγαρο.
  • Την Τετάρτη, ο Πρωθυπουργός θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron, τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan, τον Καγκελάριο της Γερμανίας Olaf Scholz και τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Dimitar Kovačevski.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Το πρόγραμμα του Μητσοτάκη στο Βίλνιους είναι αρκετά απαιτητικό και όλες οι συναντήσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Το δικό μας βλέμμα φυσικά είναι στραμμένο στη συνάντηση του με τον Έντι Ράμα όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθεί διεξοδικά το θέμα της παράνομης κράτησης του δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη. Μοιάζει πλέον δεδομένο, πως αν ο Ράμα συνεχίσει να κρύβεται πίσω από το αφήγημα της δήθεν ανεξάρτητης δικαιοσύνης, η Ελλάδα θα αφήσει στην άκρη τις αντεγκλήσεις και θα προχωρήσει σε αυστηρά μέτρα, αυτό άλλωστε διαμήνυσε ο Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα.

Ας ελπίσουμε αύριο να πρυτανεύσει η λογική.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου