Συνάντηση Χειμαρριωτών Νέας Υόρκης με τον Γενικό Πρόξενο

Συνάντηση Χειμαρριωτών Νέας Υόρκης με τον Γενικό Πρόξενο

Παραδόθηκε επιστολή προς τον υπηρεσιακό ΥΠΕΞ Β. Κασκαρέλη για το θέμα Μπελέρη - Κοκαβέση

Εκπροσωπώντας το προεδρείο του Συλλόγου Χειμαρριωτών Νέας Υόρκης "Σπυρος Σπυρομήλιος", η Άννα Νότη και ο Νίκος Λυκόκας πραγματοποίησαν χθες συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνου με σκοπό να τον ενημερώσουν για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Χειμάρρα αναφορικά με την σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη.

Η συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα και οι Χειμαρριώτες εξέφρασαν την ανησυχία και την απογοήτευση τους για την αδικαιολόγητη σύλληψη και παράνομη φυλάκιση του νεοεκλεγέντα δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση. Ο Γενικός Πρόξενος τόνισε πως το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί με αληθινό ενδιαφέρον τις εξελίξεις και βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τις Αλβανικές Αρχές.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Σύλλογος Χειμαρριωτών παρέδωσε στον Πρόξενο επιστολή προς τον υπηρεσιακό Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, Βασίλη Κασκαρέλη όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

Ο κομμουνισμός έπεσε όμως το καθεστώς Ράμα συνεχίζει με κάθε τρόπο να εκβιάζει, να τρομοκρατεί, να καταπιέζει και να καταπατά τα βασικά μας ανθρώπινα δικαιώματα, τις ζωές μας και τις περιουσίες μας. Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά εκφοβισμού τα όσα ζούνε οι κάτοικοι της Χειμάρρας αλλά για μία οργανωμένη προσπάθεια συμφερόντων ενός κράτους που λειτουργεί πολλές φορές σαν παρακράτος και που έχει βάλει σκοπό να αφανίσει τον ελληνισμό της συγκεκριμένης περιοχής.
Οι εκλογές στην Χιμάρα ανέδειξαν κάποιες πραγματικότητες που σε εμάς ήταν γνωστές αλλά, πλέον τις γνωρίζουν όλοι!

  • Κάνουμε έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να ασκήσει πίεση με κάθε μέσο που διαθέτει για την άμεση αποφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση.
  • Ζητάμε επίσης την διασφάλιση των αποτελεσμάτων των εκλογών, ώστε η ετυμηγορία του λαού της Χιμάρας να γίνει απολύτως σεβαστή.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου