Ο Βερύκιος και το «βέτο» στον Καραθάνο

Ο Βερύκιος και το «βέτο» στον Καραθάνο

Σαν να μην μας έφτανε η στεναχώρια της ακύρωσης της ιστορικής επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στα χωριά μας, έχουμε και τις διάφορες αερολογίες ορισμένων οι οποίοι καταφέρνουν να πετούν την μπάλα στην εξέδρα αποπροσανατολίζοντας την κουβέντα. Αναφερόμαστε σε δήλωση του δημοσιογράφου Δήμου Βερυκίου στην εκπομπή Happy Day του Alpha.

Ο έμπειρος κατά τα άλλα δημοσιογράφος, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της ακύρωσης της επίσκεψης Μητσοτάκη, αποκάλυψε πως η αλβανική πλευρά είχε βάλει βέτο στην Ελλάδα να μην είναι στην επίσημη αποστολή ο πρόεδρος του συλλόγου Βορειοηπειρωτών Μπάμπης Καραθάνος. Μάλιστα τόνισε με στόμφο πως αυτή του η πληροφορία δεν επιδέχεται καμία διάψευση.

Ερώτηση σχετικά με την απαγόρευση του Καραθάνου μάλιστα τέθηκε και σε χθεσινή συνέντευξη της Πρέσβεως της Ελλάδας, Κων/νας Καμίτση. Αλβανοί δημοσιογράφοι άκουσαν την πληροφορία του Βερύκιου, η οποία δεν επιδέχεται διάψευσης και προφανώς άλλο που δεν ήθελαν για να προσπαθήσουν να βγάλουν θέμα.

Εμείς που τολμάμε να διαψεύσουμε (ντροπή μας), έχουμε να παραθέσουμε δυο στοιχεία:
α. Ο κ. Καραθάνος δήλωσε σε συνεργάτη μας πως ουδέποτε τέθηκε ζήτημα συμμετοχής του στην ελληνική αποστολή, στην οποία πέραν του Μητσοτάκη και του Δένδια συμμετείχαν διπλωμάτες.
β. Ο κ. Καραθάνος έχει κηρυχθεί από την Αλβανία non grata από το 2019, επομένως με ή χωρίς βέτο των Αλβανών δεν μπορεί να περάσει τα σύνορα της χώρας.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Βερύκιο, το επίπεδο της Ελληνικής διπλωματίας είναι τόσο χαμηλό που ενώ ετοιμάζει ταξίδι για σύσφιξη σχέσεων και επίτευξη συμφωνίας για ΑΟΖ, σκέφτηκαν να βάλουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων άτομο το οποίο όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με την διπλωματία αλλά έχει κηρυχθεί και ανεπιθύμητος από τους Αλβανούς.

Πόσιμπολ!

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου