Άρχισαν τα όργανα στην Κακαβιά, νέες απαγορεύσεις εισόδου σε Έλληνες πολίτες

Άρχισαν τα όργανα στην Κακαβιά, νέες απαγορεύσεις εισόδου σε Έλληνες πολίτες

Οι Αλβανοί δείχνουν ξεκάθαρα τις διαθέσεις τους λίγες μόλις ώρες πριν γίνει το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες. Στήνοντας μπλόκα στην Κακαβιά "βγάζουν" κόκκινες κάρτες σε Έλληνες πολίτες χαρακτηρίζοντας τους non grata για να τους απαγορεύσουν τη είσοδο στην χώρα. Κάτι τέτοιο συνέβη και με τον Μπάμπη Καραθάνο,πρόεδρο του συλλόγου Βορειοηπειρωτών στον οποίο δόθηκε έγγραφο από τον Αλβανικό συνοριακό σταθμό, το οποίο γράφει πως δεν κατέχει τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να ταξιδέψει στην Αλβανία.
της Κατερίνας Ρίστα*

Ο κ. Καραθάνος έφθασε σήμερα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα παρέα με τον βουλευτή της ΝΔ στην Α' Αθήνας, Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Οι Αλβανικές αρχές άφησαν τον βουλευτή της ΝΔ να περάσει τα σύνορα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Μπορεί η Αλβανική Κυβέρνηση πριν από λίγες ημέρες να επιχειρούσε να ρίξει τους τόνους λόγω της επικείμενης συνάντησης Ραμα - Μητσοτάκη όμως όπως φαίνεται για ακόμη μια φορά προβαίνουν σε ενέργειες που δεν προάγουν την φιλία και συνεργασία των δύο χωρών.
Αναφερόμενος στο περιστατικό ο κ. Καραθάνος έγραψε στην σελίδα του στο Facebook:

«Το έγγραφο της φωτογραφίας γράφει ότι δεν μου επιτρέπεται η είσοδος στην Αλβανία γιατί δεν είναι εν τάξει τα ταξιδιωτικά μου έγγραφα. Μετά από μερικές ώρες που πέρασα στα σύνορα Ελλάδας - Αλβανίας προσπαθώντας να φτάσω στους Βουλιαράτες για να παραστώ στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα μου έδωσαν αυτό το έγγραφο και μου απαγόρευσαν να μπω στην Αλβανία. Φυσικά με τα ίδια αυτά ταξιδιωτικά έγγραφα ταξιδεύω συχνά στην Ευρώπη. Όχι όμως στην Αλβανία. Ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας που απαγορεύει σε Έλληνες πολίτες να περάσουν στο έδαφος της με αστείες προφάσεις, επιθυμεί να έχει συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Επίσης επιθυμεί η χώρα του να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Εν τω μεταξύ επί καθημερινής βάσης τρομοκρατεί με κάθε τρόπο την Ελληνική εθνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου. Ας γνωρίζει όμως ότι οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες δεν τρομοκρατούνται και η τρομοκρατία του δε θα περάσει.»

Μπάμπης Καραθάνος

*δημοσιογράφος Star Channel

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου