Εκδήλωση στα Τίρανα για την προώθηση των ελληνικών κρασιών στην αγορά της Αλβανίας

Εκδήλωση στα Τίρανα για την προώθηση των ελληνικών κρασιών στην αγορά της Αλβανίας

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα διοργάνωσε την Τετάρτη 3 Απριλίου εκδήλωση προβολής και προώθησης ελληνικών κρασιών από οινοποιεία της Β. Ελλάδας στα Τίρανα, στο κεντρικό Ξενοδοχείο Maritim Plaza.

Παράλληλα, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επαγγελματίες του χώρου, ήτοι εισαγωγείς, διανομείς, ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης οίνου, υπεύθυνοι τροφίμων και ποτού (f&B managers) μεγάλων ξενοδοχείων και εστιατορίων της αλβανικής αγοράς. Απώτερος σκοπός της ήταν να λάβουν χώρα b2b συναντήσεις, δίνοντας την ευκαιρία στους Έλληνες παραγωγούς να ανταλλάξουν απόψεις με τους Αλβανούς εισαγωγείς και να εδραιώσουν επικοινωνία για σύναψη συνεργασιών.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης και με αφορμή την παρουσία τους στα Τίρανα, πραγματοποιήθηκαν άλλες δύο εκδηλώσεις (4/4), η μια του κτήματος Γεροβασιλείου και η άλλη του οινοποιείου Κυρ Γιάννη, μέσω των αντιπροσώπων τους στην τοπική αγορά.

Γενικότερα, τα ανωτέρω αποτελούν το πρώτο βήμα μιας συντονισμένης προσπάθειας ώστε να ενισχυθεί η παρουσία των ελληνικών κρασιών στην αλβανική αγορά η οποία, επί του παρόντος, είναι ισχνή, καθώς τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνουν τα ιταλικά και δευτερευόντως τα γαλλικά κρασιά.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου