Τεντόγλου: «Θέλω να φτάσω τον Πύρρο Δήμα σε Ολυμπιακά μετάλλια»

Τεντόγλου: «Θέλω να φτάσω τον Πύρρο Δήμα σε Ολυμπιακά μετάλλια»

Ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε για την επιθυμία του να φτάσει τον Πύρρο Δήμα σε Ολυμπιακά μετάλλια, τις συνθήκες στην Ελλάδα, αλλά και το πώς βλέπει τον εαυτό του σε 10 χρόνια.

Ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε στην εκπομπή "Τώρα Μαζί" του OPEN, δήλωσε ότι θέλει φτάσει τον Πύρρο Δήμα σε Ολυμπιακά μετάλλια, αναφέρθηκε στο πανελλήνιο και στο παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς και στις άσχημες συνθήκες που επικρατούν στις ελληνικές εγκαταστάσεις.

Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης αποκάλυψε την αγάπη του για τις μηχανές, αλλά και το πώς βλέπει τον εαυτό του σε 10 χρόνια.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την οδήγηση:

"Μ' αρέσει πολύ να οδηγώ μηχανή. Ο πατέρας μου ήταν από πάντα φαν των μηχανών και με έκανε και μένα να τις αγαπήσω από μικρός. Είχα μηχανή, είχα ποδήλατα, μ’ αρέσουν γενικά τα δίκυκλα. Και τα αυτοκίνητα μ’ αρέσουν, αλλά δε μ’ αρέσει να οδηγώ για πολλές ώρες και μ’ εκνευρίζει η κίνηση".

Για το τι θα έκανε αν είχε δύο μήνες off:

"Τον έναν μήνα θα τον περνούσα σπίτι μου κάνοντας τίποτα. Αυτό είναι το cool down μου, να μην κάνω τίποτα. Δεν θα έκανα για ένα μήνα απολύτως τίποτα, διακοπάρες. Και τον άλλο μήνα αφού θα είχα ξεκουραστεί και θα είχα ενέργεια, θα ήθελα να πάω κάποιο ταξίδι. Θα ήθελα να πάω ξανά στην Ιαπωνία, να μην έχω αγώνες όμως, σαν τουρίστας. Θα ήθελα να πάω επίσης ένα ταξίδι στη Γερμανία στην οικογένειά μου και στους φίλους μου, γιατί έχω πάρα πολλούς και τους βλέπω πολύ σπάνια. Μ’ αρέσει πολύ σαν χώρα η Γερμανία. Μπαίνω στην κουζίνα του εστιατορίου ξέρω να κάνω κρέατα, steaks, κοπές βοδινές και άλλα ξέρω αλλά βαριέμαι".

Για τον επόμενο στόχο του:

"Μ’ αρέσει να κερδίζω μετάλλια, αλλά αυτό που μ’ αρέσει περισσότερο από όλα επειδή μου αρέσει το αγώνισμα είναι οι μεγάλες επιδόσεις, τα εντυπωσιακά άλματα αυτά που γίνονται μια φορά στα πολλά χρόνια".

Για το πανελλήνιο ρεκόρ:

"Παραπάνω τριγυρνάει στο μυαλό μου. Το 8,66 είναι τεράστιο άλμα και αυτά τα άλματα δε μπορείς να τα κάνεις συνέχεια. Πιστεύω ότι αν βρεθώ σε τέτοια μέρα δε θα κάνω απλά 8,66 θα κάνω πολύ παραπάνω. Πιστεύω αν μου κλικάρει το τέλειο άλμα θα κάνω πάνω από 8,70".

Για το αν είναι στο μυαλό του και το παγκόσμιο ρεκόρ:

"Όχι ακριβώς. Το μήκος τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει πάρα πολύ και δεν έχουμε την ελευθερία που είχαν οι αθλητές τότε. Είμαστε πάρα πολύ περιορισμένοι και πάρα πολλοί νέοι κανόνες που δυσκολεύουν πάρα πολύ το παγκόσμιο ρεκόρ. Που είναι ρεκόρ 32 χρόνια τώρα. Άμα κάνω μια επίδοση που πιστεύω ότι μπορώ να κάνω στα 8,75, αν γίνει θα είναι Νο5 όλων των εποχών στο μήκος και για εμένα θα είναι το παγκόσμιο ρεκόρ, άσχετα από το τι θα λένε οι άλλοι, για εμένα αυτό θα είναι το παγκόσμιο ρεκόρ".

Για το λουκέτο στο ΟΑΚΑ:

"Αναμενόμενο ήταν το λουκέτο, γιατί όλα τα στάδια και όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα τελειώνουν. Δεν είμαι από τα άτομα που γκρινιάζουν, δεν έχω γκρινιάξει για τίποτα, αλλά θα το κάνω για τα άλλα παιδιά. Εγώ με τον προπονητή μου ξέρετε τι κάνουμε; Λείπουμε στο εξωτερικό. Λείπουμε συνέχεια από εδώ. Φεύγουμε από εδώ. Είναι τεράστιες οι διαφορές. Αυτή τη στιγμή στην Αθήνα έχουμε ένα κλειστό που κάνω προπόνηση εγώ εκεί, που είναι παμπάλαιο, στάζουν τα νερά, δεν έχει θέρμανση, δεν έχει καλώδια, δε ξέρω τι κάνουν, τα κλέβουν. Και είχαμε και τον Άγιο Κοσμά τον οποίο τον κλείνουν και δεν έχουν ρεύμα εκεί αυτή τη στιγμή. Και στο μεταξύ βρισκόμαστε σε Ολυμπιακή χρονιά. Άμα συνεχίσει έτσι η κατάσταση έχει τελειώσει ο στίβος στην Ελλάδα, για να μην πω ο αθλητισμός. Ο στίβος τελειώνει, έχει πάρει τον κατήφορο".

Για το μέχρι ποια ηλικία πιστεύει θα πρωταγωνιστεί:

"Μέχρι μετά τα 30 θα πρωταγωνιστώ. Το θέμα είναι να μη βαρεθείς τόσο, αλλά δε νομίζω να βαρεθώ εγώ γι’ αυτό λέω μετά τα 30. Στο Λος Άντζελες το 2028 θα είμαι 30 και στους Ολυμπιακούς το 2032 θα είμαι 34 οπότε πιστεύω μέχρι εκεί. Μια χαρά θα είμαι, πιστεύω το σώμα μου θα με βοηθήσει".

Για το πώς θα είναι η ζωή του σε 10 χρόνια:

"Μπορεί να κάνω κόμμα. Όχι δε θα κάνω, εντάξει. Φαντάζομαι ότι θα έχω ένα ωραίο σπίτι, εδώ στην Αθήνα, μ’ αρέσει το Μαρούσι, θέλω να έχω μια ωραία ζωή. Δε ξέρω αν θα έχω κάνει οικογένεια, δεν μ’ αρέσουν αυτές οι ερωτήσεις, είναι περίεργες. Δε ξέρω πόσα Ολυμπιακά μετάλλια θα έχω κερδίσει. Τέσσερα θα ήταν φανταστικό. Σαν τον Πύρρο Δήμα. Είναι πολύ δύσκολο αυτό αλλά θα το προσπαθήσω".

Για το τι πιστεύει ότι έχει κάνει τον κόσμο να τον αγαπήσει τόσο:

"Ακριβώς αυτό αρέσει στον κόσμο, ότι δεν κάνω πολλά πράγματα εκτός από τον αθλητισμό. Το εκτιμάει ο κόσμος αυτό. Δεν είναι κάτι που προσπαθώ να το κάνω το να είμαι έτσι, αλλά κάνω πάντα αυτό που θέλω".

Για τις κερκίδες που του κάνει ο κόσμος:

"Μ’ αρέσει πάρα πολύ και αρέσει και στους υπόλοιπους συναθλητές μου που μπαίνουν πλέον σε ένα γήπεδο και δεν είναι άδειο. Το πιο ακραίο ήταν πέρσι στο κλειστό στο ΣΕΦ. Ήταν Πανελλήνιο, δεν πάω με πολλή όρεξη σε τέτοιους αγώνες εγώ, δεν είναι οι αγώνες μου, πάω επειδή μ’ αρέσει να έχω νίκες σε Πανελλήνια – πάω και κόντρα στον Τσιάμη- όμως έτσι όπως ήταν πέρσι ήταν πραγματικά ακραίο, και πολλά παιδιά μου είπαν σ’ ευχαριστούμε που έφερες τόσο κόσμο".

Για το αν έχει τύχει να βάλει φρένο σε κάτι που θέλει λόγω αγώνων:

"Αν τύχει να θέλω να κάνω κάτι, θα το κάνω. Και ας φωνάζει ο Πομάσκι. (Και τώρα οριακά είμαι να κάνω σκέιτ που βλέπω τα παιδιά εδώ) Όταν έχω όμως αγώνες δεν μου περνάει από το μυαλό να τα κάνω αυτά γιατί είμαι πολύ προσηλωμένος σ’ αυτό που κάνω".

Για τη διατροφή του:

"Η διατροφή μου είναι random. Δεν προσέχω τίποτα, ακούω το σώμα μου που λέει "θέλω μπέργκερ". Τρώω ότι θέλω, γενικά κάνω ότι θέλω στη ζωή μου. Είμαι πολύ ελεύθερος τύπος. Αν δε θέλω να δώσω συνέντευξη δε θα δώσω".

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου